Videó: Igor Stimac kiakadt, Indiában felháborodtak a búcsút okozó gól miatt

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.06.12. 16:10
Stimac igazságtalanságot emlegetett a meccs után (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, kedd este Katar világbajnoki selejtezőn hátrányból fordítva legyőzte Indiát 2–1-re, úgy, hogy a győztes gólt a 85. percben szerezte a legutóbbi világbajnokság házigazdája. Ez a találat ugyanakkor gyaníthatóan nem volt teljesen szabályos, a labda ugyanis mintha az indiai kapus mögött kicsúszott volna a játéktéren kívülre, s onnan került aztán vissza a pályára. A gól végül azt eredményezte, hogy India elbúcsúzott a további küzdelmektől, s a meccs után Igor Stimac szövetségi kapitány érthetően feldúltan nyilatkozott.

Az ázsiai világbajnoki selejtezősorozat második körének utolsó, hatodik fordulóját rendezték kedd este: az A-csoportban Indiának győzelemre volt szüksége, hogy a csoport második helyén továbbjusson a négyest biztosan megnyerő katariak ellen. A legutóbbi vb házigazdájának vendégeként India az első félidőben vezetést szerzett, ám a második félidő második felében Katar bő tíz perc alatt fordított. A második találat viszont minden bizonnyal szabálytalan volt. Ahogy az alábbi videón látható, a szabadrúgás után a későbbi gólszerző, Ahmed al-Ravi fejesét védte az indiai kapus, Sandhu Gurpreet, de közben elég valószínű, hogy kisodorta a labdát az alapvonalon túlra. Ezt végül Ali Husszein húzta vissza, és Al-Ravi közelről bepofozta, a koreai Kim Vu Szung játékvezető pedig középre mutatott és gólt ítélt.

„Igazságtalan góllal estünk ki. Egy teljesen szabálytalan góllal megfosztottak bennünket az álmunktól. Katarnak ma szerencséje volt, hogy a szabálytalan gólt megadta a játékvezető. Most már nyugodtan kijelenthetem, hogy szabálytalan volt, megnéztem a visszajátszást. A labda teljes terjedelmével kint volt, mégis megadta a bíró a gólt. Ilyesminek nem lenne szabad megtörténnie a pályákon napjainkban. Persze ugyenez megtörténhetett volna a katariakkal is, akkor is azt mondanám, hogy az ilyesmi nem engedhető meg a mai labdarúgásban” – fogalmazott a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón az indiai szövetségi kapitány, Igor Stimac, aki  a horvát válogatottal az 1998-as világbajnokságon bronzérmet szerzett.

ÁZSIAI VB-SELEJTEZŐ
2. KÖR, 6. (UTOLSÓ) FORDULÓ
A-CSOPORT
Katar–India 2–1
Kuvait–Afganisztán 1–0

1. Katar65118–3+1516
2. Kuvait62136–607
3. India61233–7–45
4. Afganisztán61233–14–115
AZ A-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik