Pulisic szabadrúgásgólt lőtt Alissonnak, az amerikaiak ikszeltek Brazíliával

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.06.13. 07:35
Christian Pulisic szabadrúgásból gyorsan válaszolt Rodrygo góljára, az amerikaiak ikszeltek Brazíliával (Fotó: Getty Images)
Az Európa-bajnokság után egy héttel kezdődő Copa Américára készülnek Észak-Amerika, Közép-Amerika és Dél-Amerika válogatottjai, melyek újabb felkészülési találkozókat vívtak. A kontinenstorna házigazdája, az Egyesült Államok első félidei gólváltás után játszott döntetlent Brazíliával Orlandóban, míg Ecuador Bolíviát győzte le 3–1-re Gazdag Dániel csapatának stadionjában.

A veretlenségi sorozatát megőrző Kolumbia elleni 5–1-es fiaskó után Brazília ellen kiválóan kezdett az amerikai válogatott, amely Yunus Musah révén az első percekben kapufáig is jutott, a vezetést mégis a dél-amerikaiak szerezték meg, amikor Matt Turner rossz kirúgása után Rodrygo nem hibázta el nagy helyzetét.

A válasz azonban nem váratott magára sokáig, ugyanis a 26. percben Christian Pulisic középről, 17 méterről lőtt szabadrúgásgólt Alissonnak. 

Egy kis stat: Pulisic Bolívia, Chile és Venezuela után a negyedik CONMEBOL-ból (Dél-Amerikai Labdarúgó-szövetség) érkező ellenfél ellen szerzett gólt, ezzel Clint Dempsey és Landon Donovan után harmadikként volt képes erre.

Az amerikai egyenlítés után viszont már a brazilok irányítottak, de hiába próbált meg cserékkel frissíteni az Endricket is pályára küldő Dorival Júnior, a dél-amerikaiak 23 kapura lövésből (ebből 12 el is találta azt) sem tudtak újabb gólt szerezni – az 1–1-es döntetlennel viszont az új kapitány megőrizte veretlenségét.

Ecuador és Bolívia Gazdag Dániel csapatának, a Philadelphia Unionnak a stadionjában vívott felkészülési mérkőzést, melyet a pályaválasztó Ecuador már az első félidő első felében eldöntött, hiszen Enner Valencia és John Yeboah is betalált. Ráadásul a szünet után Jordy Caicedo büntetőjével növelte a különbséget, Bolíviának csak szépítésre futotta Miguelito révén.

COPA AMÉRICA FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Egyesült Államok–Brazília 1–1 (Pulisic 26., ill. Rodrygo 17.)
Ecuador–Bolívia 3–1 (E. Valencia 18., Yeboah 25., J. Caicedo 70. – 11-esből, ill. Miguelito 88.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik