Endrick a 96. percben nyerte meg a meccset Brazíliának

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.06.09. 07:34
Mexico v Brazil - International Friendly
Endrick a 96. percben nyerte meg a Mexikó elleni felkészülési mérkőzést Brazíliának (Fotó: Getty Images)
Hiába egyenlített kétgólos hátrányból a 92. percben a mexikói labdarúgó-válogatott, a nyártól a pályafutását a Real Madridnál folytató Endrick révén Brazília 3–2-re nyert a felek Texasban rendezett felkészülési mérkőzésén, míg az Egyesült Államok válogatottja Washingtonban kapott ki 5–1-re Kolumbiától.

Az Európa-bajnokság kezdete után egy héttel rajtoló kontinensviadalra, a Copa Américára készülődnek Észak-, Közép- és Dél-Amerika labdarúgó-válogatottjai. Az Egyesült Államokban rendezendő torna előtt a házigazda Kolumbiát fogadta, míg Mexikó Brazíliával csapott össze Texasban.

A vendéglátó amerikaiak előzékeny házigazdának bizonyultak Washingtonban, hiszen Jhon Arias és Rafael Santos Borré révén már 20 perc után kettővel vezetett Kolumbia, amely Timothy Weah szépítő gólja után sem lassított, s az utolsó 15 percben további három gólt szerezve aratott kiütéses sikert. 1–5

Mexikó és Brazília a Texas A&M egyetemi amerikaifutball-csapatának stadionjában vívott meg egymással. A mérkőzést a dél-amerikaiak kezdték jobban, ugyanis Andreas Pereira már az ötödik percben betalált (VIDEÓ ITT), majd a második játékrész elején egy újabb gyors támadás végén Gabriel Martinelli duplázta meg a különbséget (VIDEÓ ITT).

A mexikóiak azonban nem adták fel, Julian Quinones még a hajrá előtt szépített (VIDEÓ ITT), sőt a hosszabbításban Guillermo Martínez egyenlített is (VIDEÓ ITT).

De a hosszabbítás még tartogatott további csavart, ugyanis a Copa América után a következő idényre való felkészülést már a Real Madridnál megkezdő őstehetség, Endrick a 96. percben megnyerte a meccset a braziloknak egy fejessel (VIDEÓ ITT). 2–3

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Egyesült Államok–Kolumbia 1–5 (T. Weah 58., ill. J. Arias 6., Borré 19., Rios 77., Carrascal 85., Sinisterra 88.)
Mexikó–Brazília 2–3 (Quinones 73., G. Martínez 90+2., ill. A. Pereira 5., Martinelli 54., Endrick 90+6.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik