Copa América: Uruguay öttel nyert, a rendező USA nem bírt Panamával

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.06.28. 07:40
Sima győzelemmel a csoportja élén Uruguay (Fotó: Getty Images)
A Copa América magyar idő szerinti péntek hajnali játéknapján az Amerikai Egyesült Államok 2–1-re kikapott Panamától, míg Uruguay 5–0-ra győzte le Bolíviát.

Igen izgalmasan kezdődött az amerikaiak meccse, hiszen már az ötödik percben gólt szerzett az Egyesült Államok, ám ezt visszavonták, majd percekkel később még emberhátránya is került a rendező gárda Timothy Weah sportszerűtlen szabálytalansága miatt. Mindezek ellenére mégis az amerikaiaknak sikerült előbb betalálni, a 22. percben Folarin Balogun a tizenhatosról engedett el egy gyönyörű lövést, amely végül a hosszú kapufáról pattant be. Sokáig viszont nem örülhettek a rendezők, mivel mindössze négy percre rá már jött is az egyenlítés az eddig nyeretlen Panamától, amikor César Blackman egy szép szólót követően rúgta a labdát a jobb alsóba. 

A második félidő sokáig kevesebb izgalmat tartogatott az elsőnél, egészen a 83. percig kellett várunk a sorsdöntő találatra. Ekkor azonban egy szépen felépített támadás végén José Fajardo közelről talált be, amivel megszerezte a panamaiak első győzelmét a tornán. Ezzel a sikerrel ráadásul Panama és az Egyesült Államok egyaránt három ponttal áll a C-csoportban két forduló után. 

Az Uruguay–Bolívia találkozó már sokkal kevésbe volt kiélezett, mint a másik péntek hajnali összecsapás. Az uruguayiak Facundo Pellistri góljával már a 8. percben megszerezték a vezetést, majd nem sokra rá meg is sikerült duplázniuk a Liverpool sztárjának, Darwin Núneznek köszönhetően, így kétgólos előnnyel várhatták a második játékrészt. 

A fordulás után továbbra sem változott a játék képe, a bolíviaiaknak a 77. percig ugyan még életben tartották a reményt, de az utolsó perceket már nem bírták. A lefújásig ugyanis még Maximiliano Araújo, Federico Valverde és Rodrigo Bentancur is betalált, így az uruguayiak sima győzelemmel a csoport élére tudtak ugrani a záróforduló előtt. 

COPA AMÉRICA, EGYESÜLT ÁLLAMOK 
C-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Panama–Egyesült Államok 2–1 (Blackman 26., Fajardo 83., ill. Balogun 22.)
Kiállítva: Weah (Egyesült Államok, 18.), Carrasquilla (Panama, 88.)
Uruguay–Bolívia, East Rutherford 5–0 (Pellistri 8., Núnez 21., M. Araújo 77., Valverde 81., Bentancur 89.)


 


 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik