Az összes bajnoki cím eldőlt Európában

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.05.26. 20:25
Megvédte bajnoki címét a Galatasaray (Fotó: x.com/Galatasaray)
A török élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban is véget értek a küzdelmek: az utolsó fordulóban nyert a Galatasaray, ezzel 24. bajnoki címét ünnepelheti.

 

Az utolsó fordulóra érve egyszerű volt a képlet: a Galatasaray bajnok, ha nem kap ki, miközben nem nyer a Fenerbahce, amely az egymás elleni eredményeik miatt még pályázott a bajnoki címre. Mivel a Galata egy pillanatig sem volt hátrányban, nem nagyon volt izgulnivalója. A 29. percben került előnybe a Konyaspor vendégeként, az 53. percben pedig már hárommal ment. A Fener ettől függetlenül mindent megtett, és 6–0-s gálával zárta a bajnokságot.

A GALATASARAY 24. BAJNOKI CÍME

A 9. helyen végző Rizespor 2–0-s vereséget szenvedett a győzelmének köszönhetően benn maradó Hatayspor vendégeként, előbbi csapatba Mocsi Attila a 81. percben állt be.

TÖRÖK SÜPER LIG
38. (UTOLSÓ) FORDULÓ
Fenerbahce–Istanbulspor 6–0
Konyaspor–Galatasaray 1–3
A Galatasaray 102 ponttal lett bajnok, míg a Fenerbahce 99 ponttal lett a második.

Az Albánoknál már csak a bajnoki döntő volt hátra, amit az alapszakaszt is biztosan nyerő KF Egnatia húzott be 1–0-ra és ezzel megszerezte történelme első bajnoki címét. 

ALBÁNIA, KATEGORIA SUPERIORE
DÖNTŐ
Partizani Tirana–KF Egnatia 0–1

A belga bajnokságban pedig az FC Bruges-nek elég volt a 0–0-s döntetlen is a playoff utolsó fordulójában, hogy bebiztosítsa a helyét a tabella élén.

BELGA JULIPER LEAGUE
BAJNOKI RÁJÁTSZÁS
40. (UTOLSÓ) FORDULÓ
Royal Antwerp–Anderlecht 3–1
FC Bruges–Cercle Bruges 0–0
Union SG–KRC Genk 2–0
Az FC Bruges 50 ponttal lett első, míg az Union 49-el lett a második.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik