Endrick könnyek között búcsúzott el a Palmeirastól

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.05.31. 11:50
Endrick nem tudta visszatartani a könnyeit, olyan meghatóan búcsúztatták el a Palmeiras szurkolói (Fotó: SE Palmeiras/X)
A dél-amerikai elitsorozat, a Libertadores-kupa csoportkörének utolsó fordulója, az argentin San Lorenzo elleni gól nélküli döntetlen előtt búcsúzott el a 17 éves őstehetségtől, Endricktől a Palmeiras. A pályafutását a Real Madridnál folytató labdarúgó nem bírta ki könnyek nélkül a búcsút.

Endricket rengetegen tartják őstehetségnek, amit mutat, hogy már 16 éves korában európai topklubok figyelték, végül még 2022 decemberében jelentette be a Real Madrid, hogy a brazil támadó 2024-től a csapatnál folytatja pályafutását. 

Endricknek – egy darabig biztosan – az argentin San Lorenzo elleni Libertadores-kupa-mérkőzés volt az utolsó meccse a Palmeiras színeiben, ezért a szurkolók is megadták a módját az elbúcsúztatásának és egy olyan molinót feszítettek ki, melyen Endrick a Palmeiras címerét tartja, mellé pedig azt írták: „Viszlát később!”

A megható köszöntés természetesen a fiatal brazilt is megérintette, aki kezeivel szívet formázva köszönte meg a szurkolók támogatását, majd a hivatalos búcsúztatásnál már nem tudta visszatartani a könnyeit.

LECSERÉLÉSEKOR IS ÉLTETTÉK

„Most nehéz beszélnem, de nagyon boldog vagyok. Már ott sírtam és most megpróbálok nem sírni, hogy nyugodt legyek” – fogalmazott Endrick a Marca szerint, majd köszönetet mondott a Palmeirasnak mindazért, amit érte tett.

A teljes eddigi pályafutását a Palmeirasban töltő Endrick a klub felnőttcsapatában 82 mérkőzésen 21 gólig és négy gólpasszig jutott, s fiatal kora ellenére már kétszeres brazil bajnoknak mondhatja magát.

Endrick a Libertadores-kupa csoportkörének utolsó fordulójában lépett pályára egy ideig utoljára a Palmeirasban, ugyanis csatlakozik a Copa Américára készülő brazil válogatott amerikai edzőtáborához, majd a kontinenstorna után az új idényre való felkészülést már a Real Madridnál kezdi meg.

AKI ESETLEG NEM LÁTTA VOLNA MÉG JÁTSZANI ENDRICKET, ÍME EGY JELENET AZ UTOLSÓ MECCSÉRŐL A PALMEIRASBAN

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik