A Sturm Graz tíz év után letaszította trónjáról a Salzburgot, és a BL-főtáblára ugrott

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.05.19. 21:19
Otar Kiteisvili ezt a meccset eltiltás miatt kihagyni kényszerült, de korábban kilenc góllal hozzájárult a diadalúthoz (Fotó: Getty Images)
A Sturm Graz nyerte meg az osztrák labdarúgó-bajnokság 2023–2024-es idényét, miután a vasárnapi utolsó fordulóban megőrizte kétpontos előnyét a címvédő Salzburg előtt. A fekete-fehérek a főtáblán kezdik a Bajnokok Ligája következő kiírását.

 

A Salzburg a szünetben 3–1-re vezetett a LASK ellen, miközben a Sturm egyelőre nem bírt a Klagenfurttal, így fennállt a lehetősége annak, hogy a címvédő ledolgozza kétpontos hátrányát, és előz az utolsó fordulóban.

A grazi meccs 69. percében aztán Gregory Wüthrich befejelte a hazaiak vezető gólját, majd a lefújás előtt nem sokkal Amady Camara biztossá tette a győzelmet – a 2–0-val a Sturm megnyerte az osztrák bajnokságot. A Salzburg hiába nyert 7–1-re, egymást követő tíz bajnoki ünneplés után be kell érnie az ezüstéremmel.

A fekete-fehérek 2011 óta először, összességében negyedszer lettek osztrák bajnokok, és ez a második alkalom, hogy a bajnoki címet és a kupát is elhódították (az 1998–99-es idényben hajtották végre az első duplát). A Bajnokok Ligája következő idényét a főtáblán kezdik.

A Salzburg a BL-selejtezőben, a LASK és a Rapid az Európa-liga-selejtezőben indul. A Hartberg, valamint az alsóház első és második helyezettje (Wolfsberg, Austria Wien) playoffot vív a Konferencialiga-indulásért. Az Austria Lustenau – Tiefenbach Dániel csapata – kiesett.

OSZTRÁK BUNDESLIGA
RÁJÁTSZÁS, FELSŐHÁZ, 10. FORDULÓ
Sturm Graz–Klagenfurt 2–0
Salzburg–LASK 7–1
Rapid–Hartberg 0–3
A végeredmény: 1. Sturm 44 pont, 2. Salzburg 42, 3. LASK 34, 4. Rapid 28, 5. Hartberg 28, 6. Klagenfurt 22

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik