Háromgólos hátrányból visszajött, tizenegyesekkel mégis kiesett az Al-Naszr

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.03.11. 23:16
Cristiano Ronaldo a rendes játékidőben és a tizenegyespárbaj során is betalált, az Al-Naszr mégis kiesett (Fotó: Getty Images)
Az ázsiai Bajnokok Ligája (AFC Champions League) negyeddöntőjében egy drámai, végletekig kiélezett mérkőzésen a Cristiano Ronaldo fémjelezte Al-Naszr tizenegyespárbajban búcsúzott az Al-Ain ellen.

Az első mérkőzés egyetlen góljának szerzője, Rahimi ezúttal is remek formában játszott és az első félidőben kétszer is – előbb a kapus lábai között, majd jobbal a jobb alsó sarokba – betalált az Al-Naszr kapujába, aminek köszönhetően már három gól volt az Al-Ain előnye. A szaúdi csapat még az első félidő hajrájában egy szokatlan góllal szépített. Sadio Manéra kiszaladt a kapus, így Mané a tizenhatos vonalán kerülte meg ellenfelét, majd Garibhoz továbbított, aki közvetlen közelről a kapuba passzolt.

A második félidőben az egyenlítés is sikerült a hazaiaknak, Otávio beadása Elisza lábáról a saját kapujába pattant az 52. percben. Nem sokkal később a vezetést is megszerezhette volna az Al-Naszr, Cristiano Ronaldo azonban néhány lépésről nem találta el a kaput.

A 73. percben már megszerezte harmadik gólját az Al-Naszr. Alex Telles szabadrúgásába senki sem ért bele, így a labda a kapust megtévesztve a hálóban kötött ki.

Több gól nem született, jöhetett a kétszer 15 perc hosszabbítás, amely során emberhátrányba került az Al-Naszr egy kegyetlen taposást követően. Öt perc múlva ki is használta emberelőnyét az Al-Ain, a percekkel azelőtt csereként beálló Al-Samsi volt eredményes egy hatalmas kapushibát követően.

 

Persze itt még nem volt vége, ugyanis Cristiano Ronaldo a 118. percben büntetőből volt eredményes, ezzel ismét döntetlen volt a párharc állása, jöhettek a tizenegyesek. Cristiano Ronaldo abban is higgadt maradt, csapattársai közül viszont Brozovic, Telles és Otávio is hibázott, míg a vendégeknél mind a hárman betaláltak.

Az Al-Ain jutott tehát a legjobb négy közé egy olyan találkozón, amelyen kis túlzással minden megtörtént, ami egy labdarúgó-mérkőzésen megtörténhet.

ÁZSIAI BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Al-Naszr (szaúdi)–Al-Ain (arab emírségekbeli) 4–3 (Garib 45+5., Elisza 52. – öngól, Telles 73., Cristiano Ronaldo 118. – 11-esből, ill. Rahimi 28., 45., Al Samsi 103.) – tizenegyesekkel 1–3 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik