Dráma! Fejbe dobták a Sepsi játékosát, de a 92. percben meglett a felsőházi rájátszást érő gól

Vágólapra másolva!
2024.03.08. 18:51
Oroiant (jobbra) fejbe dobták a hazai szurkolók, de bekötött fejjel is harcolt tovább a Sepsi sikeréért (Fotó: facebook.com/FC Petrolul Ploiesti)
Címkék
A Sepsi OSK sokáig vezetett a román Superliga alapszakaszának utolsó fordulójában a Petrolul vendégeként, a hajrában azonban egyenlítettek a hazaiak. Csakhogy a szentgyörgyieknek volt válaszuk a 92. percben, és az újabb góllal bejutottak a felsőházi rájátszásba. Az sem zavarta meg a vendégeket, hogy Darius Oroiant az első félidőben a lelátóról fejbe dobták egy öngyújtóval.

SUPERLIGA
ALAPSZAKASZ, 30. FORDULÓ
Petrolul–Sepsi OSK 1–2 (0–1)
Ploiesti, Ilie Oana Stadion, 4800 néző. Vezette: Chivulete
Petrolul: Zima – Papp, Meijers, Huja – Hanca, Szeto (Diomande, a szünetben; Jyry, 54.), Jair (Isfan, a szünetben), Ticu – Musi (Bratu, 66.), Berisha, Grozav. Vezetőedző: Florin Pirvu
Sepsi: Moldovan – Oroian (Popsa, 85.) , Ninaj, Ciobotariu, Stefan – Paun – Stefanescu, Kallaku (Kecskés, 85.), Matei (Aganovic, 17.), Varga K. (Dumitrescu, 70.) – Safranko (Debeljuh, 70.). Vezetőedző: Bernd Storck
Gólszerző: Berisha (87.), ill. Stefan (14.), Debeljuh (90+2.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Megtörte a páros évek átkát a Sepsi OSK, amely eddig csupán a páratlan számú esztendőkben szerepelt a román Superliga felsőházi rájátszásában. Most is az utolsó pillanatig kellett izgulniuk a székelyföldi szurkolóknak, hiszen négy másik rivális mérkőzésére is figyelniük kellett – ám valamennyi eredmény kedvezően alakult a szentgyörgyiek számára.

Mind az öt, felsőházba jutásról döntő, azonos időpontra tett mérkőzés nyolcperces késéssel kezdődött a pályára is berohanó bukaresti szurkolók balhéja miatt a Dinamo–UTA találkozón. Ploiesti-en is paprikás volt a hangulat, a felsőházi rájátszásról már a múlt héten biztosan lemaradó hazaiak egyből lerohanták a Sepsit, de sem Gheorghe Grozav, sem Valentin Ticu nem tudott túljárni Dinu Moldovan eszén. A Sepsi viszont az első hazai hibát megbüntette, a Sheriff Kallaku labdaszerzése után meginduló szentgyörgyi támadást csak egy pillanatra tudták megakasztani a védők, de a röviden kifejelt labdát Florin Stefan 14 méterről a bal alsó sarokba lőtte.

A Sepsi innentől kényelmes, biztonsági futballt játszott, bár Jair szinte az alapvonalról kapura húzott labdájánál kellett egy újabb Moldovan-bravúr. A hazai nézők magyarellenes rigmusokkal és egy Darius Oroian fejéhez vágott öngyújtóval (nehezen felejtik, hogy decemberben a Sepsi ejtette ki őket a kupából is) próbálták megzavarni a vendégeket.

A szünet után is kivárásra játszott a Sepsi, bár ekkor már voltak nagyobb lehetőségei: Branislav Ninaj fejesét a gólvonalon mentette Grozav, Varga Kevin pedig nem találta el jól a labdát egy kontra végén. A hazaiak viszont a 87. percben végigvittek egy lerohanást, amelynek végén Albin Berisha betalált, és ekkor úgy tűnt, hiába nem tudnak nyerni a riválisok, a Sepsi is elbotlik a rájátszás kapujában.

A hosszabbítás perceiben azonban Marius Stefanescu kialakított még egy utolsó helyzetet, amelynél sem Denis Ciobotariu, sem Andres Dumitrescu nem vállalta el a lövést, a vérbeli center, Gabriel Debeljuh viszont a hálóba vágta a labdát – felsőházi rájátszásba repítve a Sepsit! 1–2

AZ ÖT PÉNTEKI MECCS VÉGEREDMÉNYE
Petrolul–Sepsi 1–2
Dinamo Bucuresti–UTA Arad 1–0
Botosani–Farul Constanta 0–0
CFR–Hermannstadt 1–0
Voluntari–Universitatea Cluj 0–0
A felsőházba jutottak: 1. FCSB, 2. CFR, 3. Rapid Bucuresti, 4. Univ. Craiova, 5. Farul, 6. Sepsi
A csapatok pontszámát, amelyet a playoff előtt megfeleznek, még két mérkőzés, a szombat esti Rapid–FCSB és a vasárnapi FCU Craiova–Universitatea Craiova eredménye befolyásolhatja, ezért nem tüntettük fel a pontokat.

 

PERCRŐL PERCRE

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik