DAC: Nagyszombat és szomorú vasárnap

Vágólapra másolva!
2024.03.10. 17:34
Fotó: Bárdos Zsolt
A Niké Liga rájátszásának első fordulójában 3–0-ra kikapott Nagyszombatban a DAC.

 

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
RÁJÁTSZÁS, 1. FORDULÓ
Nagyszombat–DAC 3–0 (1–0) 
Nagyszombat, City Aréna, 3873 néző. Vezette: Dohal
Nagyszombat: Takác – Kostrna (Djuric, 9.), Stetina, Kósa, Mikovic – Zeljkovic, Procházka (Bainovic, 81.) – Daniel, Azango (Bukata, 74.), Ofori – Duris (Poznar, 81.). Vezetőedző: Michal Gasparik
DAC: A. Popovics – Gruszkowski (Yapi, 65.), Kacsaraba, Csinger, Andzouana – Herc, Haratin – Trusa (Redzic, 65.), Vitális (Pape Cheikh, 65.), Ramadan (B. Barisic, 71.) – Jürgens (Gavrics, 71.). Vezetőedző: Xisco
Gólszerző: Andzouana (45+1. – öngól), Zeljkovic (68.), Duris (78.)


Rosszul kezdte a Niké Liga rájátszását a DAC, a megyei rangadón 3–0-s vereséget szenvedett Nagyszombatban.

Nagyszombat és újabb győzelem? A DAC a rájátszás első fordulójában ugyanis az Anton Malatinsky Stadionban lépett pályára. Ott, ahol három hete az eddigi utolsó győzelmét aratta. Ma ez nem jött össze, s a harmadik Spartak ötpontos előnyre tett szert a negyedik Dunaszerdahely előtt.

Tanulva a múlt heti, gyengén sikerült Zsolna elleni első félidőből, Xisco Munoz, a dunaszerdahelyiek mestere ismét a kezdőcsapatba jelölte Vitális Milánt és Oliver Jürgenst. A sérült Milan Dimun helyett Christian Herc kezdett, és az első perctől a pályán volt Csinger Márk és Ihor Haratin is.

Magyargyalázással kezdődött a találkozó, majd nagyon óvatos játékot látott a 3873 néző. Az első negyedóra végén Kósa keményen beleszált Vitális Milánba, de a spori érthetetlenül továbbot intett. A rámenősség és a keménység volt jellemző a Spartak játékára. Fokozatosan a hazaiak kerültek fölénybe, játszották az egyszerű, "Rúgd és fuss, majd add be a kapu elé a labdát!" játékukat, de a vendégvédelem jól zárt. Sőt, ha Vitálisék pontosak a befejezéseknél, vezethettek is volna. Előbb Trusa lövését blokkolták a hazaiak, majd nemsokára a gyors szélső remek jobb oldali elfutása után nyolc méterről fölé bombázott. Majd Ramadan és  Andzouana lövései nem okoztak gondot Takác kapusnak.

Már a ráadásban mindenki elkönyvelte a gól nélküli döntetlent, a hazai drukkerek legtöbbje már elment sört inni, amikor Philip Azango belőtte a kapu elé a labdát és Andzouana balszerencsésen a saját kapujába küldte azt.

A szünet után a hazaiak visszahúzódtak a kapujuk elé, átadva a területet a vendégeknek. Mezőnyfölényben játszottak a vendégek, de Herc lövésén kívül nem jelentettek veszélyt a hazai kapura. Nagyon közepes színvonalú volt a játék, kevés lövéssel. Majd a 68. percben egy jobb oldali szögletrúgás után óriási kavarodás alakult ki Popovics kapuja előtt, s Adrian Zeljkovic három méterről nem hibázott.

Xisco Munoz mester ötöt is cserélt, de Barisics próbálkozása gyengére sikerült. A 80. percben Mikovic beadását Michal Duris bólintotta a kapuba (3–0). Nagyobb különbségű is lehetett volna a hazaiak győzelme, de Popovics az utolsó percben megfogta Poznar büntetőjét.


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik