Videó: szurkolói rendbontások miatt félbeszakadt a Chilei Szuperkupa döntője

MIKE BARNABÁSMIKE BARNABÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.12. 09:06
Botrányba fulladt a Colo Colo–Huachipato szuperkupa-döntő (Fotó: Getty Images)
Szurkolói rendbontások miatt a 80. percben félbeszakadt a Chilei Szuperkupa döntője. A santiagói nemzeti stadionban megrendezett találkozón a kupagyőztes Colo Colo 2–0-ra vezetett a bajnoki címvédő Huachipato ellen, de fővárosiak egyik ultracsoportja akciózni kezdett, emiatt felfüggesztették a találkozót.

Már a mérkőzést megelőzően is paprikás volt a hangulat, miután a Colo-Colo drukkerei (akik egyébként nem rivalizálnak a Huachipatóval és híveivel) nem tartották tiszteletben a valparaisói erdőtüzek áldozatai, illetve a napokban helikopterbalesetben elhunyt korábbi elnök, Sebastián Pinera (aki egyébként korábban a klub részvényese is volt) emlékére tartott gyászszünetet, s a néhai államfőt pocskondiázták.

A továbbiakban sem csitultak le a kedélyek, a Colo Colo „Fehér Karom” (Garra Blanca) néven ismert ultracsoportja ugyanis a szünetben összecsapott a rohamrendőrökkel, akik megpróbálták eltávolítani az ultrák Pinerát gyalázó molinóit – az eredetileg 15 perces szünet így fél órásra nyúlt.

A meccs végül a 80. percben, 2–0-s Colo Colo-vezetésnél szakadt félbe, amikor az említett ultrák felgyújtották a lelátó egy részét. A La Tercera beszámolója szerint a lelátón kialakított „eltűntek emlékművét” (amely a Pinochet-féle diktatúra áldozatainak állít emléket) is vandalizálták a szurkolók, de a Twitterre felkerült felvételek szerint az emlékmű nem vált a lángok martalékává.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik