Játékossors: pszichiátriára került Lavezzi, a PSG és a Napoli korábbi sztárja

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.01.25. 19:43
Juventus v Napoli - Serie A
Ezequiel Lavezzi játékosként sokra vitte, most azonban nehéz helyzetben van (Fotó: Getty Images)
Egészen hányatott is tud lenni egy korábbi sztárfutballista élete, ha nem kap, vagy nem kér időben segítséget. Ezt bizonyítja újabban Ezequiel Lavezzi példája is. A Paris Saint-Germain, a Napoli, és az argentin válogatott korábbi gólzsákja régóta alkoholproblémákkal küzd, és mostanra olyan nagy lett a baj, hogy egészen drámai döntést kellett meghoznia.

Ezequiel Lavezzi hazájában, az Estudiantesben kezdte pályafutását, majd később igazi európai sztárcsapatokat is erősített: a Napoliban 2007 és 2012, a Paris Saint-Germainben 2012 és 2016 között szerepelt, visszavonulása előtt pedig a kínai élvonalbeli Hopej China Fortune játékosa volt. Az argentin válogatottban is letette a névjegyét, 51 meccsen kilenc gólt szerzett, 2008-ban pedig tagja volt az olimpiai aranyérmes válogatottnak.

Az elmúlt hónapokban azonban leginkább régóta húzódó alkohol- és mentális gondjai miatt írt róla a sajtó. A baj mostanra annyira nagy lett, hogy Lavezzi bevonult egy Buenos Aires-i pszichiátriai intézetbe, hogy itt küzdjön tovább saját démonaival. A korábbi argentin csatársztár egy interjúban most őszintén vallott gondjairól, és arról, hogy szerette volna saját maga megoldani a problémáit.

„Egy másik Buenos Aieres-i klinikán már megpróbáltam egyedül megtisztulni, de nem jártam sikerrel. Ezek után nem volt más választásom. Nehéz, de meg kell ezt tennem. Változtatnom kell az életemen és a szokásaimon. És mindezt nem saját magam, hanem a fiam miatt kell megtennem. Mostanra túlságosan is eltávolodtunk egymástól” – mondta az ElTrece-nek adott interjújában.

Az egyik ismert argentin újságíró, Juan Etchegoyen korábban arról beszélt, hogy Lavezzit anyagi gondok gyötörték az elmúlt időszakban, ezért nyúlt az alkoholhoz: „Akadt egy gondja, ami nagyon elszomorította, és nem tudott rajta felülkerekedni. Biztosan tudom, hogy ez a probléma kínozta leginkább mostanság” – fogalmazott a Mitre Live nevű műsorban az újságíró, aki azt is elmondta, hogy Lavezzit azért is érintette nagyon rosszul mindez, mert egy régi barátja hagyta cserben.

„Jelentős pénzösszegről van szó, a mai napig nem jutott ehhez hozzá. Nagyon rosszul érintette, és még mindig nem tudott átlépni azon, hogy éppen az egyik barátja hozta ebbe a helyzetbe. Még mindig nem adta meg neki azt a pénzt, amire nagyon számított” – magyarázta Etchegoyen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik