Edzősors: Mutu édesanyja temetésén volt, amikor Tamás Márk klubja menesztette

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.25. 17:40
null
Öt hónapig tartott Mutu azeri kalandja (Fotó: Getty Images)
Hivatalos felületein közölte az azeri élvonalban érdekelt Neftci Baku, hogy felbontotta vezetőedzője, Adrian Mutu szerződését. A román tréner júliusban vette át fekete-fehér mezben játszó együttes irányítását.

A magyar Tamás Márkot is foglalkoztató együttes mindezt a Kapaz elleni 2–0-ra megnyert bajnoki után jelentette be – a meccsen Mutu nem ült ott a kispadon, mivel (a klub engedélyével) elutazott édesanyja temetésére. Az azeri bajnoki tabella harmadik helyén – 13 ponttal lemaradva az éllovas Qarabag mögött – tanyázó Neftci azóta már Mutu utódját is bejelentette a montenegrói Miodrag Bozsovics személyében.



Ezzel együtt Mutu várhatóan nem marad sokáig munka nélkül – a román sajtó ugyanis már két különböző együttessel is összeboronálta a Chelsea és a Juventus egykori csatárát. A Gazeta Sporturilor szerint a Petrolul Ploiesti elnöke, Marian Copilu – a szurkolók tiltakozása ellenére – őt szemelte ki a jelenlegi szakvezető, Florin Parvu helyére.

Mindeközben a ProSport szerint a CFR ültetné kispadjára az Azerbajdzsánban megbukott szakembert – mindezt annak ellenére állítja a bukaresti lap, hogy a kolozsvári klub tulajdonosa, Ioan Varga az Universitatea ellen 4–0-ra megnyert városi rangadó után úgy nyilatkozott, hogy az olasz Andrea Mandorlini marad a vasutascsapat vezetőedzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik