Skócia: 10 hónap után kirúgta edzőjét a Rangers

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.10.02. 10:37
null
Michael Beale valamivel több, mint 10 hónap után távozott a Rangerstől (Fotó: Getty Images)
Nem kezdte jól a skót élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2023–2024-es idényét az 55-szörös bajnok Rangers, amely az Aberdeen elleni 3–1-es hazai vereség után kirúgta a csapat élére 2022 novemberében kinevezett menedzserét, Michael Beale-t.

 

A glasgow-i klub nem kezdte jól az új évadot, hiszen a skót bajnokságban hét forduló után négy győzelemmel és három vereséggel áll a harmadik helyen, de már hét pont a hátránya az éllovas Celtichez képest.

A Rangers az első fordulóban a Kilmarnocktól, a 4.-ben az ősi rivális Celtictől, a legutóbbi hétvégén pedig hazai pályán az Aberdeentől kapott ki, ez pedig elegendő volt a klub vezetőségének ahhoz, hogy megköszönje a munkát a tavaly novemberben menedzserré előlépő Michael Beale-nek.

A 43 éves szakember edzői pályafutása során dolgozott a Liverpool és a Chelsea utánpótlásában és a brazil Sao Paulo másodedzőjeként is. Beale először 2018-ban került a Rangershöz mint másodedző, majd 2021 novemberében az Aston Villánál töltött be hasonló szerepkört, onnan a Queens Park Rangershöz távozott, ahol már menedzser volt, ám innen néhány hónappal később távozott, és a skót Rangerst vezette, amely most kirúgta őt.



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik