Nem volt elég erő a DAC-ban, a Nagyszombat nyert

Vágólapra másolva!
2023.10.01. 17:51
null
Fotó: Facebook/DAC 1904
A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Niké Liga) 9. fordulójában a Dunaszerdahely hazai pályán 1–0-s vereséget szenvedett a Nagyszombattól (Spartak Trnava).

 

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
9. FORDULÓ

DAC–Spartak Trnava 0–1
Dunaszerdahely, Mol Aréna, 7646 néző. V: Peter Ziemba
DAC: Popovics – Pinto, Kasa, Csinger, Andzouana (Brunetti, 80.) – Kácer (Herc, 80.), Dimun, Cermák (Ramadan, 16.) – Trusa (Ba. Barisic, 80.), Gouré, Gavrics (Niarhosz, 86.). Vezetőedző: Adrián Gula
Trnava: Takác – Kostrna, Stetina, Zeljkovic, Kósa – Sulek, Bernát (Procházka, 82.), Mikovic – Daniel (Azango, 76.), Duris (Paur, 76.), Ofori (Risztovszki, 88.). Vezetőedző: Michal Gasparík
G: Duris (52.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Különös, de nagyszerű volt a találkozó felvezetése. A dunaszerdahelyi klubhimnuszt, a Nélküledet, a sárga-kék drukkerek énekét a kárpátaljai születésű Pál István, Liszt Ferenc-díjas magyar népzenész, érdemes művész hegedűn kísérte. A kétszáz vendégdrukker is hozta a formáját. Szidták a magyarokat rendesen… Mint a találkozó alatt többször.

A csapatok kivonulásakor pedig jött az újabb remek koreó. A drukkerek az ötletet a Frakk, a macskák réme animációs sorozatból kölcsönözték. A piros-fehér-zöld füstfelhőben a drapérián Frakk sárga-kék mezben támadta a nagyszombati trikót viselő megrémült, elkényeztetett két macskát, Lukréciát és Szerénkét.

Adrián Gula, a DAC mestere ismét a „győztes csapaton ne változtass” elvet alkalmazta. A Slovan és a Szakolca ellen ez győzelmet jelentett.

Több érdekességet is tartogatott a két csapat összeállítása. Összesen öt olyan játékos kezdett, aki nemrég még a cseh Pilzen színeiben szerepelt. Jan Bernát és Fernand Gouré az idényt klubtársakként a Westerlo együttesében kezdték.

7646-an váltottak belépőt a MOL Arénába. Az első percek a születésnapos Ales Cermákról szóltak. Előbb külsővel próbálta a hálóba juttatni a labdát, de Dominik Takác nagyot védett. Nemsokára kiújult a sérülése és idő előtt véget ért számára a találkozó. Húsz perc után egy fejjáték után Gouré bólintott mellé. A másik oldalon Csinger Márk mentett nagyot, önfeláldozóan hárított a kapu előtt.

Lüktető volt a játék. Az egyik oldalon Bernát rontott helyzetet, majd Ammar Ramadan távoli bombáját hárította a vendégek kapusa.

A fordulás után előbb Bernát gólja lesállásból született, de nemsokára már örültek a vendégek. A 74. megyei rangadó első találatát az az 59-szeres szlovák válogatott Michal Duris szerezte, akinek a mai volt a negyedik bajnoki találkozója a Spartak mezében, és a negyedik gólját jegyezte. A másik oldalon Gouré gyorsan egyenlíthetett volna, ám elkapkodta a helyzetet.

A nagyszombatiak visszahúzódtak a tizenhatosuk előterébe, ahol szinte áttörhetetlen falat alkottak. Kihasználtak minden lehetőséget az ellentámadásra, Kelvin Ofori kétszer is eldönthette volna a meccset.

Amikor tíz perccel a vége előtt a csere Christián Herc az égbe lőtt egy lepattanó labdát, elszállt a hazaiak utolsó reménye is.

PERCRŐL PERCRE

90+5. perc: vége a mérkőzésnek!

90+4. perc: Gouré viszi földre Stetinát, sárgát kap érte.

88. perc: Ofori is távozik, Risztovszki érkezik.

86. perc: Gavrics megy le, Niarhosz jön be.

86. perc: Dimun is besárgul.

86. perc: szép Spartak-támadás, a végén Sulek lő oldalról, de gyengén.

83. perc: Kasa kap lapot.

82. perc: Bernát helyére Procházka jön.

80. perc: csere a hazaiaknál, Brunetti, Herc és Barisic jön be Andzouana, Kácer és Trusa helyére

78. perc: Azango megy el a jobb oldalon, de hiába veszélyes a támadás, nem sikerül lövési helyzetbe hoznia egyik társát sem.

76. perc: cserélnek a vendégek, Duris és Daniel megy le, Paur és Azango jön be.

73. perc: Ofori óriási cselekkel játssza át magát a hazai védelmen, majd ziccerben lő 5 méterről, de nem találja el a kaput.

72. perc: Andzouana íveli középre a labdát, de Gouré és Ramadan egymást zavarja, így nincs belőle gól. Ellenben Ramadan megszenvedi az ütközést, lent marad. Szerencsére nincs komolyabb baja.

70. perc: Ofori lő jó helyzetben, de a 20 méterről leadott csavart lövés a jobb kapufa mellé száll.

69. perc: Zeljkovic kap sárgát.

66. perc: Daniel remek ívelt labdát kap a védők mögé, de ziccerben rosszul találja el, így Popovics kapuja most érintetlen marad.

62. perc: Ramadan próbálkozik távolról, de nem talál kaput.

61. perc: szabadrúgáshoz jut a Spartak, de eléggé elrontják a kombinációt.

56. perc: Gouréhoz érkezik az ívelt labda, a támadó vetődve, félfordulatból lövi kapura, de fölé megy.

55. perc: Sulek kap sárgát.

54. perc: Sulek is jó helyzetbe kerül, de a lövése elkerüli a kaput. Ez is komoly lehetőség volt.

52. perc: vezet a Nagyszombat! Erik Daniel ívelte középre a labdát, a teljesen üresen érkező Michal Duris kapásból öt méterről a hálóba lőtt.

49. perc: túljut Popovicson a labda, de nincs belőle baj, mert les volt.

Elkezdődött a második félidő!

45+1. perc: vége az első félidőnek.

Egy perc a ráadás.

43. perc: Sulek erősen középre lövi a labdát, Csinger kibombázza, mielőtt nagyobb baj lenne belőle.

Öt perc van hátra az első félidőből. Kissé alábbhagyott az egyébként erős tempó az elmúlt percekben.

38. perc: Ramadan lő kapura 20 méterről, Takács kiöklözi.

37. perc: nagyszombati szabadrúgás, Kostrna fejeli kapura a beívelést, de fölé.

30. perc: Ramadan is rálövi 30-ról, de Takács a helyén.

30. perc: kontráznak a vendégek, Ofori száguld el teljesen üresen a jobb oldalon, de rosszul passzol Bernáthoz, így oda a helyzet.

28. perc: Daniel szánja el magát lövésre jó 30 méterről, de Popovicsnak nem okoz gondot.

25. perc: szabadrúgás után a megpattanó labda Andzouanához kerül, aki kissé a szélről lő. Mivel nem tudta jól helyezni, Takács simán védi.

23. perc: Trusa lőné el a labdát, de az utolsó pillanatban buktatják.

21. perc: Csinger nagyszerűen blokkol egy távoli erős lövésnél.

19. perc: Andzouana küzdi le a védőjét, elmegy a bal oldalon, majd remekül ad középre. Trusa fejel, majd Gouré is hozzáér, de nincs gól.

16. perc: máris cserélni kell, Cermák sérülés miatt nem tudja folytatni, Ramadan jön be a helyére.

13. perc: Daniel megy el a bal oldalon, majd befelé tolja a labdát, a 16-os sarkához közel megcélozza a kaput, de nagyon fölé lő.

8. perc: Andzouana most Gouréhez passzol,aki lő, de fölé.

7. perc: Andzouana passza után Cermák lőtt közelről külsővel, Takács bravúrral véd.

4. perc: Ofori menne el lendületből a jobb szélen, de a DAC-védelem nagy nehezen feltartóztatja.

2. perc: Sulek kerül a földre egy ütközés után, ápolják, de tudja folytatni.

Elkezdődött a mérkőzés!

A mérkőzés 18 órakor kezdődik.

ELŐZMÉNYEK

RANGADÓT JÁTSZIK A DAC a szlovák élvonal 9. fordulójában, vasárnap a Spartak Trnavát fogadja Dunaszerdahelyen, várhatóan tömött lelátók előtt.

„Nagyszerű érzés sok néző előtt játszani, erőt ad az egész csapatnak a szurkolótábor. Ilyenkor úgy érezzük, eggyel többen vagyunk a pályán” − fogalmazott a dunaszerdahelyi klub Hazai pályán című műsorában Csinger Márk, a sárga-kékek húszéves hátvédje. A magyar U21-es válogatott vezéregyénisége bízik a jó folytatásban, abban, hogy a Slovan és az MFK Skalica legyőzése után a sorozatban a harmadik meccsét is megnyeri a bajnokságban a Dunaszerdahely.

A vasárnap a Mol Arénába érkező nagyszombati csapatot jól ismeri Ammar Ramadan, a DAC szír légiósa, aki korábban egy évig szerepelt a Spartakban. A 22 éves szélső ezt mondta a csallóközi klub hivatalos oldalán: „Jó és agresszív gárda, de nehéz feladata lesz, mert jó formába lendültünk, erősek vagyunk.”

Az Európa-konferencialiga főtábláján szereplő Nagyszombatnál az 59-szeres szlovák válogatott Michal Duris a legnagyobb név, aki három hete érkezett a Spartakhoz, azóta az összes bajnokin betalált.

Érdemes megjegyezni még, hogy a Kassa vasárnap Zólyombrézón vendégeskedik, s bár sok sérültje van, igyekszik véget vetni 333 játékperce tartó gól nélküli sorozatának. (D. T.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik