Labdarúgás: „Depressziós lettem, de ez olyan, amit sosem vallanék be”

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.10.02. 19:02
null
A Netflix négyrészes sorozattal idézi fel David Beckham karrierjét (Forrás: Getty Images)
Olyan négyrészes dokumentumsorozatot ígér a Netflix David Beckhamről, amely kendőzetlenül mutatja be a korábbi futballista pályafutásának és magánéletének legfontosabb állomásait. A végeredmény olyan lett, ami mindenkit meglephet, s október 4-től bárki megtekintheti a streamingszolgáltató felületén.

Pontosan emlékszem, mikor olvastam először David Beckhamről: a Bravo újság egyik 1997-es számában, amelyben arról számoltak be, hogy a világ legnépszerűbb lánycsapatának tagja, Victoria Adams egy fiatal angol futballistával randizik. Aztán tisztán látom magam előtt, ahogy az 1998-as világbajnokságon az argentinok elleni nyolcaddöntőn felmutatják neki a piros lapot, Anglia búcsúzott a tornától, őt pedig közellenségként fogadták hazájában.

Nem hiszem, hogy valaha is beszéltem volna erről, egyszerűen nem tudtam. Nem bírtam enni, nem tudtam aludni, annyira megviselt, nem ismertem magamra” – mondja a Netflixen október 4-én debütáló, az életét, a karrierjét feldolgozó négyrészes dokumentumsorozat előzetesében.A streamingszolgáltató oldalán azt olvashatjuk,csak azt hisszük, hogy ismerjük David Beckhamet, de valójában egyáltalán nem, s bár az 1990-es évek vége és a 2000-es évek ünnepelt futballsztárja nem szeret nosztalgiázni, tíz évvel a visszavonulása után úgy érezte, hogy eljött az ideje annak, hogy saját maga mondja el azokat a történeteket, amelyek az emberek emlékezetében élnek róla.

Még a premier előttadott egy hosszabb interjút a The Telegraphnak,amelyben számos részletet elárul a sorozattal kapcsolatban – bár arra a Netflix előzeteséből is következtethetünk, hogy valóban kendőzetlenül beszél pályafutása, magánélete legfontosabb eseményeiről. Sőt, ő biztatja arra feleségét, hogy mindenről őszintén beszéljen. Így Victoria Beckham ki is mondja, férje – akkoriban még csak jegyben jártak – bizony depressziós lett a fent említett eset után. Ma már ezt ő is így látja, bár úgy fogalmaz, »ez olyasvalami, amit sohasem vallanék be«.

Az East Enden nőttem fel Londonban, nem mondhattam apámnak, hogy terápiára van szükségem, hiszen úgyis azt válaszolta volna, hogy »minek?«. Ezért csak lehajtottam a fejem, és keményen dolgoztam tovább.”

A Spice Girls szupersztárjával sem indult egyszerűen a kapcsolata. Mint az az előzetesből is kiderül, Victoria arról vall, a menedzsere kérésére titokban kellett találkozniuk, ezért parkolókban randevúztak. Posh Spice szerint ez nem volt annyira rossz, mint ahogy hangzik. Mindeközben a munkásosztályból származó fiú szülei azon aggódtak, hogy a kapcsolat miatt mindent elveszít, amiért addig megdolgozott.

Davidnek és Victoriának kezdetben titokban kellett találkozgatniuk (Forrás: Getty Images)
Davidnek és Victoriának kezdetben titokban kellett találkozgatniuk (Forrás: Getty Images)

Mindig a futball volt neki az első, és ez hirtelen megváltozott” – idézi fel édesanyja, Sandra. Beckham futballkarrierje azonban éppen úgy ívelt felfelé, mint a hírneve a celebvilágban. Bár az éles kritikák akkoriban is eljutottak hozzá – lásd a piros lapos esetet, amely után az emberek azt akarták, hogy hagyja el az országot, s amelyről Diego Simeone is megszólal a sorozatban – hálás, hogy akkoriban még nem létezett a közösségi média. Pedig az 1998-as vb utáni mélypontot magasságok követték, gondoljunk csak a Manchester United 1999-es triplázására, vagy arra, hogy az angol válogatott csapatkapitánya lett, illetve elvette feleségül Victoriát, és első gyermekük, Brooklyn is megszületett.

Mindeközben Sir Alex Fergusont egyre inkább zavarta Beckham celebsége, a Manchester United legendás menedzsere úgy érezte, a kiváló rúgótechnikájú futballista hírneve túlnő a csapaton. (Aki követi a Los Angeles Lakers felemelkedéséről szóló HBO-sorozatot, vagy megnézte a Jerry Buss által felépített birodalomról készült Hulu-dokut, annak ismerős lehet a történet Magic Johnsonnal a középpontban.) Ez odáig vezetett, hogy Beckham 2003-ban kénytelen volt elhagyni a Manchester Unitedet.

Nem az én döntésem volt, de valószínűleg mindkét fél számára ez volt a helyes döntés” – vallja be a sorozatban, ahogy azt is elmondja, ezt követően három évig nem is bírta nézni a MU meccseit. Arról nem is beszélve, hogy bár már kibékültek Fergusonnal, sosem beszélték át a dolgot – most viszont az interjúk során lehetőségük nyílt erre. Beckham el is érzékenyült, amikor ez került szóba.

Egyébként nemcsak azoknak érdemes megnézni a dokumentumsorozatot, akik végigkövették Beckham futballpályafutását, hanem azoknak is, akiket az érdekel, feleségével hogyan építették fel a saját brandjüket, és hogyan jutott el odáig, hogy társtulajdonosa legyen egy futballklubnak. Jelesül az Inter Miaminak, amelyhez olyan világsztárokat csábított, mint Lionel Messi, Sergio Busquets és Jordi Alba – a legújabb hírek szerintLuka Modricot is a tengerentúlra szeretné vinni.

A Netflix sorozatában arról is lesz szó, hogy lett az Inter Miami társtulajdonosa (Forrás: Getty Images)
A Netflix sorozatában arról is lesz szó, hogy lett az Inter Miami társtulajdonosa (Forrás: Getty Images)

A Netflix ígérete szerint olyan dokumentumsorozatot kapnak nézők, amelyből igazán megismerhetik David Beckhamet. Olyan ikon személyiségébe enged betekintést, aki bár csaknem harminc éve éli a nyilvánosság előtt az életét, mégis képes meglepetéseket okozni.

A David Beckhamről szóló négyrészes sorozat – amelyet a Michael Jordan karrierjéről szóló nagy sikerű Last Dance inspirált – első része október 4-től lesz elérhető a Netflixen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik