Szaúd-Arábia: a PSG-től érkezett egykori liverpooli Gerrardékhoz

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.03. 07:57
null
Wijnaldum Gerrardéknál ismét együtt játszhat Hendersonnal (Fotó: Getty Images)
A szaúdi élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Al-Ittifaknál folytatja pályafutását a francia Paris Saint-Germaintől távozó, a legutóbbi idényt kölcsönben az AS Románál töltő Georginio Wijnaldum.

A Steven Gerrard által irányított, egy másik korábbi liverpoolit, Jordan Hendersont is soraiban tudó Al-Ittifak öt forduló után három győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel áll a 18 csapatos bajnokság 5. helyén. Az együttes most újabb rutinos, egykori liverpooli játékossal erősített, hiszen megszerezte a 90-szeres holland válogatott Georginio Wijnaldumot.

A 32 éves, a Sparta Rotterdamnál és a Feyenoordnál nevelkedett középpályás a PSV-től került Angliába, előbb a Newcastle Unitedhez, majd egy évvel később, 2016-ban a Liverpoolhoz, mellyel Bajnokok Ligáját és Premier League-et is nyert.

Wijnaldum 2021-ben a Paris Saint-Germainhez távozott, de a francia fővárosban csak egy idényt töltött (38 meccs, 3-3 gól és gólpassz), majd a PSG kölcsönadta a José Mourinho által irányított AS Romának, amelynél az előző évadban 23 meccsen kapott szerepet.

Wijnaldummal nem számolt Luis Enrique, a párizsiak nyáron kinevezett edzője, ezért a holland a távozás mellett döntött és három évre, 2026-ig írt alá az Al-Ittifaknál.



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik