Román Kupa: döntetlennel kezdett a címvédő Sepsi OSK

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2023.09.27. 19:54
null
Egy pontot szerzett a nyitófordulón a Sepsi (Fotó: Tókos Csaba)
Négy hónappal a trófea májusi elhódítása után újra Román Kupa-mérkőzésre tért vissza Nagyszebenbe a Sepsi OSK, amely a csoportkör nyitó fordulójában egy pontot szerzett az FC Hermannstadt otthonában.

 

Kétszeres címvédőként a Sepsi azon ritka élvonalbeli csapatok közé tartozik Romániában, amely a kupában sem nagyon tartalékol. A „második sorával” kiálló hazai csapattal ellentétben Liviu Ciobotariu – a 19 éves újonc, Denis Renta kivételével – megszokott alapembereit küldte pályára, közülük azonban alig tíz perc után elvesztette combsérülést szenvedő fiát, Denis Ciobotariut. A kiegyensúlyozott, de alacsony színvonalú első félidőben a szebeniek voltak valamivel veszélyesebbek, Paolo Medina fejesénél csak a léc mentette meg a szentgyörgyieket a góltól. A vendégektől egyedül Marius Stefanescu került helyzetbe, de jobbról leadott mindkét lövését védte Vlad Mutiu.

A szünet után még kevésbé volt folyamatos a játék, helyzetből sem lett több, de jöttek a gólok. Előbb a VAR szúrta ki, hogy egy szentgyörgyi szabadrúgásnál Mihai Balasát a mezétől húzta vissza Alessandro Murgia, a büntetőből pedig Cosmin Matei a jobb alsóba sarokba gurította a labdát. A Hermannstadt szintén pontrúgásból egyenlített, a két csapat augusztusi mérkőzésén is eredményes védő, Florin Bejan fejelte be a Niczuly Roland által röviden kiöklözött labdát. A Sepsi ezután hiába vetette be Varga Rolandot is, a végjátékban Niczuly két védése őrizte meg az egy pontot, Renta pedig második sárgájával az utolsó pillanatokra emberhátrányban hagyta csapatát.

Román Kupa
A-csoport, 1. forduló
FC Hermannstadt–Sepsi OSK 1–1
(Bejan 65., ill. Matei 52. – 11-esből)
Kiállítva: Renta (Sepsi, 90+7.)
Progresul Pecica (Liga 3)–Petrolul Ploiesti 1–2
Corvinul Hunedoara (Liga 2)–Chindia Targoviste (Liga 2) 2–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik