Brazília: bundázás miatt három játékost is örökre eltiltott a FIFA

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.13. 08:40
null
A Vasco da Gamában is megfordult Ygor Catataut (fehérben) is örökre eltiltotta a FIFA (Fotó: Getty Images)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) három brazil futballistát is örökre eltiltott, mert részt vettek mérkőzések manipulálásában, míg nyolc másik játékost 360 és 720 nap közötti időre függesztettek fel.

 

A brazilreports.com szerint a FIFA vezető testülete hétfőn közölte, hogy Ygor Catatau, Matheus Gomes és Gabriel Tota is örökös eltiltást kapott, mert részt vettek mérkőzések manipulálásával kapcsolatos sportfogadásokban, míg nyolc másik labdarúgó 360 és 720 nap közötti felfüggesztést kapott.

A lap szerint az ügyészség összesen 13, 2022 szeptembere és 2023 februárja között rendezett találkozón vizsgálta az érintett futballisták által elkövetett szabálytalanságokat, mint például a sárga és piros lapos büntetések.

A brazil rendőrség és az ügyészség szerint a játékosok egy labdarúgó-mérkőzések manipulálására szakosodott bűnszervezettel szövetkeztek, hogy hasznot húzzanak a sportfogadásokból, s meccsenként akár 100 ezer brazil reált (kb. 7 millió forint) is kereshettek a szabálytalanságaikkal és az azok után kapott büntetésekkel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik