Messi szerint nehezebb volt Barcelonából Párizsba költöznie, mint onnan Miamiba

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.18. 07:22
null
Lionel Messi úgy érzi, jól döntöttek a családjával, amikor Miamiba költöztek (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a Lionel Messivel, Sergio Busquetsszel és Jordi Albával felálló Inter Miami a Gazdag Dánielt foglalkoztató Philadelphia Union elleni győzelmével jutott be az MLS-együtteseket és mexikói csapatokat tömörítő Ligák Kupája döntőjébe, s ha a csapat vasárnap legyőzi a Nashville SC-t, a David Beckham által 2018-ban alapított klub első trófeáját szerezheti meg. A hétszeres aranylabdás a döntőt megelőző sajtótájékoztatón állt a média rendelkezésére.

 

A sportingnews.com Messi Inter Miamiba szerződése kapcsán kiemelte, hogy a hétszeres aranylabdás óriásit emelt a csapat teljesítményén, hiszen hat meccsen már kilenc gólnál jár, s a Ligák Kupája-sorozat döntőjébe vezette a klubot. Messi elmondta, családjával egyeztetve döntött a floridai klub mellett.

 


 

„A döntésemet sok tényező befolyásolta. Átgondoltuk a feleségemmel és a fiaimmal, de nem kellett sokat gondolkoznom ezen. Csak azért vagyok itt, hogy továbbra is élvezzem a futballt, amit egész életemben szerettem, ezért választottam ezt a helyet. Nagyon boldog vagyok a döntésünk miatt, nemcsak a sport, hanem a családom mindennapi életvitelével kapcsolatban is. Nagyon barátságos a város, de nemcsak Miamiban, hanem amikor a minap Dallasban játszottunk, az emberek üdvözöltek és átöleltek. Hálás vagyok ezekért a pillanatokért, mert élvezem a játékot és azt csinálom, amit egész életemben szerettem” – mondta a hétszeres aranylabdás, aki szerint Gerardo „Tata” Martino kinevezése sokat lendített a csapaton, s elérték, hogy jövőre a CONCACAF Bajnokok Kupájában indulhassanak.

Messi úgy érzi, családjával még teljesen nem illeszkedtek be, de hamarosan ez is megtörténik, amikor fiai elkezdik az iskolát.

„Az emberek ebben a városban és klubban megkönnyítették a dolgunkat. A rajongók, akikkel nap, mint nap találkozom és a lenyűgöző város miatt boldogan élhetünk itt. Jelenleg az alkalmazkodási időszakban vagyunk, a gyerekek hamarosan iskolába mennek, és úgy érzem, ez segít a beilleszkedés végére érni és megszokni a mindennapi életet. Csak egy kis idő kell még, de sokkal könnyebb volt, mint gondoltuk – a Barcelonából Párizsba költözés kissé bonyolult volt, de ez könnyű volt” – jegyezte meg a világbajnok argentin, kitérve arra is, hogy a Miamiban – és Floridában – élő sok latin-amerikai könnyített a helyzetükön.

„A latin-amerikaiak nagyon közel állnak egyáshoz, állandóan kimutatják érzéseiket, törődésüket és közelségüket. Ez a legfontosabb és segít hozzászokni a környezethez” – mondta Messi, akit természetesen arról is kérdeztek, hogy ismét ott van a legjobb háromban az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) Év Játékosa szavazásán a Manchester City két klasszisa, a belga középpályás, Kevin de Bruyne és a norvég Erling Haaland mellett.

„Nagyon fontos díj, mert nagy elismerés, de mégsem tulajdonítok neki akkora jelentőséget, mint egy csapattal elért trófeának. Volt szerencsém sok trófeát szerezni pályafutásom során, de a legfontosabb a világbajnokság volt. Karrierem alatt sok célt elértem és most újak vannak ennél a klubnál.”

Messit a CNN kérdezte arról, hogy a floridai és az amerikai körülményeket, időjárást mennyire szokta meg. A Sporting News szerint ugyanis felmerülhetett, hogy az argentin kiválóság kihagyja a Nashville elleni Ligák Kupája-döntőt, mert az ellenfél pályáján, a Geodis Parkban természetes fű helyett műfű van, amely sérülésveszélyes.

„Nagyon meleg és nagyon párás. Beszéltem azokkal a csapattársakkal, akik régebb óta itt vannak és még ők is szenvednek, mert nem szokták meg. Ugyanez vonatkozik a műfűre is, már régóta nem játszottam rajta, de akadémiai játékosként igen és nem okoz gondot ilyen felületen játszani” – mondta Messi, aki szerint az Inter Miami igyekszik sokat fejlődni és jelentős változtatásokat hozni a csapat fejlődése érdekében, ehhez pedig sokat segít, ha a gárda trófeákat nyer.

„A stadion mindig tele volt, amikor otthon játszottunk. Ez egy fiatal klub, s mindenki számára szép lenne megszerezni az első címet” – zárta szavait Messi.

 



LIGÁK KUPÁJA
Augusztus 20., vasárnap
A 3. helyért
0.00:
Philadelphia Union (amerikai)–Monterrey (mexikói)
Döntő
3.00:
Nashville SC (amerikai)–Inter Miami (amerikai)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik