László Csaba Uganda után Zimbabwéban is kapitány lenne

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2023.08.25. 09:25
null
László Csaba a zimbabwei kapitánysággal szemez (Fotó: NS montázs – Getty Images, Török Attila)
László Csaba megpályázta Zimbabwe szövetségi kapitányi pozícióját – számolt be erről a The Herald nevű helyi lap nyomán a Csakfoci. A székelyföldi születésű szakember jelenleg az FK Csíkszereda szakmai igazgatójaként dolgozik.

 

A zimbabwei lap cikke szerint már több mint 30 szakember megpályázta az ország szövetségi kapitányi posztját, köztük László Csaba is – utóbbi értesülést az edző ügynöke is megerősítette.

A FIFA 2022 februárjában politikai beavatkozás miatt felfüggesztette az ország labdarúgó-szövetségének tagságát, így azóta a válogatott sem játszhatott mérkőzéseket, ám most feloldották az eltiltást így a „harcosok” 2023 novemberében már világbajnoki selejtezőn is pályára léphetnek.

László Csaba a Kárpát-medencén belül az FTC-t, az MTK-t, a DAC-ot, a Sepsit, valamint beugróként a Csíkszeredát irányította, emellett dolgozott a magyar válogatott másodedzőjeként is, Lothar Matthäus munkáját segítve. Régiónkon kívül vezette a belga Charleroit, a skót Heartsot és a Dundee Unitedet, az indiai Chennaiyint, valamint a litván és az ugandai válogatottat is.

Ugandában 2006 júliusa és 2008 júniusa között edzősködött, 20 mérkőzésen 8 győzelem, hat döntetlen és hat vereség volt a mérlege.

Kormányzati beavatkozás
A zimbabwei kormány fel akarta függeszteni az ország labdarúgó-szövetségének működését, a szervezetnél kitört pénzügyi- és szexuális zaklatási botrány miatt. A FIFA azonban alapszabályára hivatkozva nem tűrte, hogy egy harmadik fél beavatkozott a szövetség működésébe, így 18 hónapra megszakította az ország tagságát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik