Felkészülés: Vinícius betalált, de a Juve legyőzte a Realt

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.08.03. 07:59
null
(Fotó: Getty Images)
A Juventus 3–1-re legyőzte a Real Madridot, míg a Borussia Dortmund 1–1-es döntetlent játszott a Chelsea-vel felkészülési mérkőzésen.

 

Az orlandói közönségnek nem kellett sokat várnia az első gólra a Juventus–Real Madrid összecsapáson: Weston McKennie lövése után a bal kapufán csattant a labda, a kipattanóból Moise Kean talált az üres kapuba.

Nagyon bekezdett a torinói egyesület, a 20. percben ugyanis már kettővel vezetett a Real ellen – az olaszok parádés támadást vittek végig, akciót Timothy Weah fejezte be közelről.

Az első félidő hajrájára aztán összekapta magát a Real Madrid – Vinícius Júnior futott be a védők mögé, egy az egyben higgadtan emelt a kapuba.

Sokáig maradt a 2–1-es állás, de a találkozó utolsó percében egy gyors kontra végén még Dusan Vlahovics is betalált, így a Juventus 3–1-re megnyerte az összecsapást.

Chicagóban két kései gólt láthattak a futball szerelmesei a Chelsea és a Dortmund mérkőzésén: Marius Wolf, a BVB 28 éves futballistája a 80. percben volt eredményes, a Chelsea 19 éves tehetsége, Mason Burstow kilenc perccel később egyenlített, így 1–1-re végeztek a felek.

Csütörtök reggelre virradóan négy spanyol csapat is egymással meccselt Mexikóban: az Atlético Madrid Guadalajarában játszott gól nélküli döntetlent a Real Sociedaddal, míg a Sevilla En-Nesziri ráadásban szerzett góljával nyerte meg a Betis elleni, Zapopanba „kihelyezett” városi rangadót.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Juventus (olasz)–Real Madrid (spanyol) 3–1
(M. Kean 1., Weah 20., Vlahovics 90+5., ill. Vinícius Júnior 38.)
Chelsea (angol)–Borussia Dortmund (német) 1–1 (Burstow 89., ill. M. Wolf 80.)
Atlético Madrid (spanyol)–Real Sociedad (spanyol) 0–0
Sevilla (spanyol)–Real Betis (spanyol) 1–0
(En-Nesziri90+2.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik