Felkészülés: Reus bomba gólt lőtt, simán nyert a BVB San Diegóban

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.28. 07:16
null
Marco Reus szép gólt lőtt, simán nyert San Diegóban a Dortmund (Fotó: Getty Images)
Kiütéses, hatgólos győzelmet aratott az amerikai másodosztályban (USL Championship) szereplő San Diego Loyal elleni felkészülési mérkőzésen a német élvonalbeli Borussia Dortmund. Los Angelesben pedig nem bírt egymással két olasz első osztályú élcsapat, a Juventus és az AC Milan.

 

JUVENTUS (olasz)–AC MILAN (olasz)

A Los Angeles-i Carsonban vívott egymással felkészülési mérkőzést a Serie A legutóbbi idényének hetedik és negyedik helyezettje. Az első gólra az első félidő derekáig kellett várni, amikor Théo Hernandez szabadrúgását Malik Thiaw fejelte a torinóiak kapujába (VIDEÓ ITT), ám a Juventus egy bal oldali szöglet után Danilo sokadik próbálkozásával egyenlített (VIDEÓ ITT). Stefano Pioli csapata viszont nem sokkal később ismét előnybe került, amikor egy jobb oldali szöglet után Thiaw adott gólpasszt Olivier Giroud-nak. (VIDEÓ ITT)

A fordulás után csak Massimiliano Allegri változtatott csapatán, ráadásul ötöt is, mégis két kezdőjátékos egyenlített, miután Federico Chiesa szabadrúgását Daniele Rugani csúsztatta a milánói kapuba (VIDEÓ ITT), kialakítva ezzel a 2–2-es végeredményt.

SAN DIEGO LOYAL (amerikai, II.)–Borussia Dortmund (német)

Parádézott az amerikai másodosztályú San Diego Loyal vendégeként a német bajnokság ezüstérmese, a Borussia Dortmund, amely Julien Duranville révén már 82 másodperc után előnybe került (VIDEÓ ITT).

A Ruhr-vidékiek második góljára viszont viszonylag sokat kellett várni, amikor a San Diego védője, Grant Stoneman követett el kapitális hibát, amikor rendkívül gyengén passzolt haza egy labdát a kapujától távolról, melyre Youssoufa Moukoko csapott le, s a kapust kicselezve passzolt a kapuba (VIDEÓ ITT).

A szünetben hetet is cserélt Edin Terzic, s ez meghozta a várt lendületet, a BVB pedig néhány perc alatt két szép gólt is szerzett, hiszen előbb a 60.-ban Marco Reus lőtt egy szabadrúgásgólt 20 méterről (VIDEÓ ITT), majd a 62.-ben Thomas Meunier külsőzött a kapuba egy bal oldali beadást (VIDEÓ ITT).

Sőt, újabb hat perccel később Sébastien Haller büntetőből növelte a különbséget (VIDEÓ ITT), a 6–0-s dortmundi sikert pedig a 89. percben Paul-Philipp Besong állította be (VIDEÓ ITT).

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Juventus (olasz)–AC Milan (olasz) 2–2
(Danilo 33., Rugani 48., ill. Thiaw 23., Giroud 39.)
San Diego Loyal (amerikai, II.)–Borussia Dortmund 0–6 (Duranville 2., Moukoko 27., Reus 60., Meunier 62., Haller 68. – 11-esből, Besong 89.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik