BL-selejtező: Óriási erőpróba, jó iskola lesz nekünk – Zsemberi János

Vágólapra másolva!
2023.07.24. 16:29
null
A Topolya a Bragával találkozik a nem bajnoki ágon (Fotó: fktsc.com)
Ahogy arról beszámoltunk, elkészült a Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójának párosítása. A szerb bajnokság előző kiírásának ezüstérmese, a Topolya SC ellenfele a portugál Braga lett. Zsemberi János, a klub elnöke úgy gondolja, hogy a Braga másik szintet képvisel, de a Ferencváros példája is azt bizonyítja, hogy a futballban bármi megtörténhet.

 

„Nagyon nem örülök a kapott ellenfélnek, hiszen a Bragánál attraktívabb és erősebb csapatot ebben a körben nem is kaphattunk volna– mondta lapunk érdeklődésére Zsemberi János, a Topolya elnöke, a Szerb Labdarúgó-szövetség alelnöke.A Braga csak ezen a nyáron már tizenhét és fél millió eurót költött erősítésekre, nekünk ez tízéves költségvetésünk. Szóval másik szintet képviselnek. Természetesen nem adjuk fel, próbálunk becsülettel helytállni, a Ferencváros kiesése a feröeri bajnok ellen is bizonyítja, hogy a futballban bármi megtörténhet, de nem mi vagyunk az esélyesek. Óriási erőpróba, jó iskola lesz ez nekünk. Ha lehetett volna választani az ellenfelek közül, a glasgow-i Rangerst választottam volna, mert a skót bajnokság nem erősebb a szerbnél, persze a Rangers is nagy kihívás lett volna. Ami viszont remek hír: az UEFA engedélyezte, hogy Topolyán fogadjuk a Bragát, tehát nem kell Belgrádban vagy Szegeden játszanunk, ahogy ez korábban szóba jött!”

Mint ismert: a Topolyának két párharcot kell megnyernie a BL csoportkörébe jutáshoz, de bárhol is esik ki, már biztosan Európa-liga-csoportkörös.

BAJNOKOK LIGÁJA
A 3. SELEJTEZŐKÖR PÁROSÍTÁSA
BAJNOKI ÁG
Raków Czestochowa (lengyel)/Qarabag (azeri)–Arisz Limassol (ciprusi)/BATE Boriszov (fehérorosz)
Zrijnski Mostar (bosnyák)/Slovan Bratislava (szlovák)–Sheriff Tiraspol (moldovai)/Maccabi Haifa (izraeli)
AEK Athén (görög)–Dinamo Zagreb (horvát)/Asztana (kazah)
Ludogorec Razgrad (bolgár)/Olimpija Ljubljana (szlovén)–Zalgiris Vilnius (litván)/Galatasaray (török)
Breidablik (izlandi)/FC Köbenhavn (dán)–Sparta Praha (cseh)
KÍ (feröeri)/Häcken (svéd)–HJK (finn)/Molde (norvég)
NEM BAJNOKI ÁG

Braga (portugál)–Topolyai SC (szerb)
Rangers (skót)–Servette (svájci)/Genk (belga)
Dnipro-1 (ukrán)/Panathinaikosz (görög)–Marseille (francia)
PSV (holland)–Sturm Graz (osztrák)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik