IFFHS: a Manchester City a Real Madrid mögött, az FTC a 117.

Vágólapra másolva!
2023.06.14. 13:45
null
A triplázás csak a második helyre volt jó a Manchester Citynek – már ami az IFFHS ranglistáját illeti (Fotó: Getty Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája-győztes Manchester City a második helyre jött fel, és megközelítette az éllovas Real Madridot a legfrissebb  klubvilágranglistán, amelyet a szezon végeztével tett közzé honlapján az IFFHS. A Ferencváros - a 302 együttest rangsoroló lista egyetlen magyar csapataként - a 117.

A futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnek az elmúlt egy év eredményei alapján készült és május 31-én lezárt listáján a spanyol bajnokság ezüstérmese 313 ponttal őrzi vezető pozícióját, míg a triplázó – a BL mellett az angol bajnokságot és az FA-kupát is elhódító – City úgy zárkózott a királyi gárdához közelebb, hogy egy ponttal többet gyűjtött, mint az általa a harmadik helyre szorított brazil Flamengo (278 pont).

A magyar válogatott játékosokat foglalkoztató csapatok közül a Szalai Attilát a soraiban tudó, friss török kupagyőztes Fenerbahce a 17., Kerkez Milos holland alakulata, az AZ a 19., Szoboszlai Dominik, Willi Orbán és Gulácsi Péter együttese, a Bundesligában bronzérmes és német kupagyőztes RB Leipzig a 28. helyen áll.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik