Arany-kupa: a fehérvári középpályás csapata az utolsó pillanatban mentett pontot Katar ellen

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.30. 06:54
null
A Fehérvár FC-ben játszó Deybi Flores csapata a hosszabbításban egyenlített Katar ellen (Fotó: Getty Images)
A B-csoport második fordulós mérkőzéseivel folytatódott az észak- és közép-amerikai, illetve karibi zóna kontinensviadala, a CONCACAF Arany-kupa, ahol Honduras a 96. percben egyenlítve mentett pontot a tornára meghívott Katar ellen, míg Mexikó simán megverte Haitit.

KATAR–HONDURAS

A tornára újfent meghívott Katar – amely az első fordulóban kikapott Haititől – jól kezdte Honduras elleni meccsét, hiszen egy bal oldali beadást követően Al-Abdullah révén már a hetedik percben megszerezte a vezetést. A nagy mezőnyfölényben játszó közép-amerikai csapat pedig számos próbálkozása ellenére sokáig nem tudott egyenlíteni. Aztán a hosszabbítás utolsó pillanataiban a francia Brestet erősítő Alberth Elis piszkált bele egy középre tett labdába a kaputól hét méterre, ezzel megzavarva az ellenfél kapusát és pontot mentett Hondurasnak. 1–1

A mérkőzést végigjátszotta a Fehérvár FC hondurasi válogatott középpályása, Deybi Flores.

HAITI–MEXIKÓ

Mexikó simán nyert Haiti ellen is az Arany-kupán (Fotó: Getty Images)
Mexikó simán nyert Haiti ellen is az Arany-kupán (Fotó: Getty Images)

A nyitókörben Hondurast kiütő (4–0) Mexikó már az első perctől érvényesítette akaratát Haiti ellen, de hiába birtokolta 69 százalékban a labdát és próbálkozott 19 (!) kapura lövéssel az első félidőben, nem tudott előnybe kerülni. A második játékrészben viszont hamar megtört a jég, Henry Martín szinte azonnal betalált, majd tíz perccel később Ricardo Ade öngóljával Mexikó meg is duplázta az előnyét.

A hajrához érkezve Haiti ugyan Danley Jean Jacques révén szépített, de öt perccel később Santiago Giménez hamar visszaállította a kétgólos különbséget – Mexikó könnyedén nyert 3–1-re, így vezeti a csoportját.

CONCACAF ARANY KUPA
CSOPORTKÖR
B-CSOPORT
2. FORDULÓ
Katar–Honduras 1–1
(Al-Abdullah 7., ill. Elis 90+6.)
Haiti–Mexikó 1–3 (Jean Jacques 78., ill. H. Martín 46., Ade 56. – öngól, S. Giménez 83.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik