U17-es Eb: a spanyolok legyőzték az olaszokat Budaörsön

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.05.18. 22:32
null
A spanyolok nyerték a rangadót (Fotó: UEFA)
Az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének 1. fordulójában a spanyolok 2–1-re legyőzték az olaszokat, míg a szlovének 4–2-re verték Szerbiát.


B-CSOPORT

Budaörsön ritkán rendeznek Olaszország–Spanyolország válogatott labdarúgó-mérkőzést, de most ez is megesett, még ha csak U17-es csapatokkal is. A kiváló utánpótlásról is híres nemzetek összecsapásán a spanyolok Marc Guiu duplájával megérdemelt győzelmet arattak. A különbség nagyobb is lehetett volna, mint ahogy az olaszok is sok helyzetet hagytak ki.

A szlovének hatgólos meccsen született győzelme Szerbia ellen Telkiben azért volt meglepő, mert a kontinenstornáig vezető úton a selejtezőkben összesen csak ötször találtak be. Most 90 perc alatt majdnem ugyanennyit szereztek. A szerbek későn ébredtek, négygólos hátrányban sem adták fel, de hiába a két szépítés, annál közelebb már nem jutottak.

D-CSOPORT

Az angolok szoros meccsen győztek, nem sokon múlt a horvátok pontszerzése. Persze Ethan Nwaneri 8. percben szerzett gólján kívül is bőven akadt még lehetőség, de minden kimaradt. Például Jan Hlapcic kivédte Michael Golding büntetőjét az első félidő végén, viszont a horvátok is bosszankodhattak, hogy a hajrában Leo Rimac a lécet találta el.

A svájciak a második félidő elején döntötték el a hollandok elleni csatát. A két gyorsan kapott gól után a mérkőzés további részében a hollandoknak gyakorlatilag semmi sem sikerült. A különbség még nagyobb is lehetett volna, csakhogy a második találatot jegyző Arlet Junior Zé két (!) büntetőt is elhibázott az utolsó percek során.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
B-CSOPORT
Szerbia–Szlovénia (Telki) 2–4
(Cvetkovics 66., Petrovics 82., ill. Pejicic 4., Topalovic 10., Jakupovic 34., Hrvatin 52.)
Olaszország–Spanyolország (Budaörs) 1–2 (Galli 15., ill. Guiu 53., 75.)

D-CSOPORT
Svájc–Hollandia 2–0
(Boteli 49, Zé 54.)
Kiállítva: A. Appiah (87., Hollandia)
Horvátország–Anglia (Balmazújváros) 0–1 (Nwaneri 8.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik