Egy gól döntött, a DAC legyőzte idegenben a Zilinát

Vágólapra másolva!
2023.05.13. 16:30
null
A Zilina otthonában nyert a dunaszerdahelyi csapat (Fotó: DAC)
A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) rájátszásának 9. fordulójában a DAC 1–0-ra legyőzte a Zilinát idegenben.

 

FORTUNA LIGA
RÁJÁTSZÁS, 9. FORDULÓ
ZILINA–DAC 1904 0–1 (0–0)
Zsolna,
Stadion pod Dubnom. V: Kružliak
Zilina: Belko – Minárik, Stojchevski, Ndjeungoue – Rusnák (Javorcek, 74.), Gidi, Sauer (Iľko, 67.), Bari – Kaprálik, Duris (Essomba, 74.), Galcík (Jambor, 67.). Vezetőedző: Jaroslav Hynek
DAC 1904: Petrás – Kruzliak, Muhamedbegović, Brunetti (Davis, 76.) – Leginus, Kácer (Riquelme, 76.), Dimun, Veselovsky (Blackman, 84.), Méndez – Niarchos (Nebyla, 57.), Krsztovics. Vezetőedző: Adrián Gula
Gólszerző: Krsztovics (66.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Pod Dubnom stadionban, ahol a hazai B-középnek fenntartott lelátórészen egyetlen egy zöld–sárga drukker sem volt, a vendégszurkolók biztosították a focihangulatot. Közel háromszázan utaztak el a Zsolnára Dunaszerdahelyről, hogy biztassák a kedvenceiket.

Magyar játékos nélkül kezdett a Dunaszerdahely: Kalmár Zsolt a múlt héten begyűjtötte a kilencedik sárga lapját és egymeccses eltiltást kapott, Szántó Regő pedig lábsérülés miatt hiányzott.

Az első percekben a zsolnaiak kéz óriási helyzetet hagytak ki. Közel negyedórának kellett eltelnie, hogy a vendégek eljussanak a hazai kapuhoz, és ha Lukas Leginus jobban követi az akciót, megszerezhette volna a vendégeknek a vezetést.

Ugyan a vendégek igyekeztek játszani a sokpasszos játékukat, de sokat rontottak, egyszerű átadásokat hibáztak el. Érezhető volt a kulcsemberek hiánya.

Egy órát kellett várni az első nagy vendéghelyzetre, amikor is Nikola Krsztovics törhetett maga a kapura, de a hazai kapus a helyén volt. Nemsokára már sárga-kék füstfelhőbe borult a zsolnai stadion, miután Miroslav Kácer szögletét követően Krsztovics fejelt a kapuba. Az utolsó másodpercben még Samuel Petrás védett nagyot, s a találkozó után hosszú percekig ünnepelhetett a vendégtábor a játékosokkal és a stábtagokkal. 0–1

„Nagyon fontos győzelmet arattunk. Köszönöm a srácoknak, hogy kihajtották magukat, a három pont a mi fantasztikus szurkolótáborunké. Ők voltak azok, akik a remek szurkolásukkal hajtották a csapatot és végül sikerült begyűjtenünk a győzelmet. Az első félidőben még érezhető volt a csapaton a múlt heti meccs hatása, de a nehéz helyzetben is, amikor sokan hiányoztak sérülés és eltiltás miatt, sikerült győznünk” – mondta Andrán Gula, a DAC szakvezetője.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+4. perc: ITT A VÉGE, NYERT A DAC!

90. perc: négy perc a hosszabbítás.

84. perc: Blackman váltja Veselovskyt.

76. perc: lemegy Káčer, bejön Riquelme, lemegy Brunetti, bejön Davis.

74. perc: újabb csere – lemegy Rusnák, bejön Javorček, lemegy Ďuriš, bejön Essomba.

67. perc: csere a Zilinánál – lemegy Sauer, bejön Iľko, lemegy Galčík, bejön Jambor.

66. perc: VEZET A DAC! Krstović szöglet után fejjel szerez vezetést a vendégeknek. 0–1

60. perc: Helyzet! Krstović védője szorításában kapura rúg, Belko viszont jó helyen várja a labdát. Ismétlésre is van lehetőség, Dimun célozza meg a kaput, de ezt sem engedi a háta mögé a hálóőr.

 

59. perc: Veselovský teszi be sarokról a labdát, amely el is jut az ötösig, de ott már a védők eltakarítják, mielőtt még Krstović bármit is csinálna vele.

57. perc: csere a DAC-nál – lemegy Niarchos, bejön Nebyla.

 

51. perc: Petráš egy rövidre rúgott lapos lövést töl ki szögletre. Kicsiben oldják meg a sarokrúgást a hazaiak, majd Krstović vágja ki a stadionból a labdát. Bedobás.

49. perc: Sauer lendíti lövésre a lábát a hazaiak részéről, nem tudja azonban jól leszorítani a labdát, így az méterekkel száll a kapu fölé.

 

46. perc: jöhet a folytatás.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: itt a vége az első félidőnek.

45. perc: Duris próbálkozik, Petrás állja útját a labdának, mielőtt az rezdítené a hálót. Egy perc hosszabbítás következik, ebbe még belefér egy hazai szabadrúgás.

43. perc: hosszú idő után egy Krstović lövés vagy inkább gurítás. Ballal lövi el a montenegrói, de nem talál kaput.

41. perc: lendül a partjelző zászlója, les. Krstović tiltakozik egy sort, de hazai szabadrúgással megy tovább a játék.

37. perc: meglátszik a DAC játékán a kulcsemberek hiánya. Kevés a váratlan megoldás, és többet van a hazaiknál a labda.

 

33. perc: Rusnák fogott talajt nemtervezett módon, ápolni kell, áll a játék.

29. perc: a Zsolna passzolgat komótosan, de a tizenhatos vonalánál közelebb nem jutnak. A csapatkapitány Minárik oldja meg végül a helyzetet egy elrontott beadással, amiből kirúgás lesz.

21. perc: Ez most szép! Gyors támadás során Niarchos Dimunhoz, ő pedig Krstovićhoz passzol. Lövéssel fejezte be az akciót a DAC, de labda csak a kapu mögötti védőhálót mozgatja meg.

12. perc: „Harcoljunk egymásért, és bajnokok leszünk” – énekli jövőbe tekintően a 185 sárga-kék vendégdrukker.

10. perc: Krastovic viszi le az alapvonalig a labdát egy bedobás után, nem tudják elvenni tőle, még egy pimasz csel is belefér, majd jön a lapos visszagurítás, de Leginus nem tud labdába érni. Pedig nem lett volna nehéz dolga 5 méterről.

3. perc: Kapufa! Gidi találja el a jobb oldali kapufát közelről. Erősen kezd a Zsolna, mintha a DAC bennmaradt volna az öltözőben.

2. perc: Jön egy lövés a hazai oldalon, de megpattan, így lesz szöglet. Ismét célba veszik a kaput, Petráš óriásit véd.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik