Time: „Köszönjük, Leo” – Federer megható üzenetet írt Messinek

Vágólapra másolva!
2023.04.13. 22:03
null
Messi nagyon kedves üzenetet kapott Federertől (Fotó: Getty Images)
A PSG argentin válogatott labdarúgója, Lionel Messi felkerült a Time magazinnál 2023 legnagyobb hatású személyeinek listájára. A 2022-ben visszavonult teniszklasszis, Roger Federer ebből az alkalomból az alábbi üzenetet küldte a hétszeres aranylabdásnak.

„Lionel Messi gólrekordjait és bajnoki címeit nem kell felsorolni. Ami nekem a legkülönlegesebb a 35 éves Messiben, az az éveken átívelő nagyszerűsége. Ezt elérni és fenntartani is nagyon nehéz. Úgy cselez, mint egy varázsló, a keresztpasszai művésziek. A tudatosságát és a megérzéseit szinte lehetetlen megérteni.”

„Nemrég véget ért a pályafutásom. Most jövök rá, mennyi terhet cipel a vállain egy sportoló a karrierje során, pedig a hétköznapokban észre sem vesszük. Egy olyan játékosnak, mint Messi, ez alighanem még nehezebbnek tűnik, mivel egy világszerte ismert klubot és egy szenvedélyes országot képvisel. Argentína világbajnoki győzelme nagyszerű volt. Az, hogy milliónyi szurkoló ünnepelt Buenos Aires utcáin, csodás sportpillanat volt, amelynek az egész világ szemtanúja lehetett. Akik nem követik a futballt, bizonyára azok is látták a világ legnépszerűbb játékának hatását.”

„Gyerekként Maradona és Batistuta volt a két kedvenc argentin játékosom. Szerencsés voltam, hogy mindkettejükkel találkozhattam, inspiráltak engem. Most Messi inspirálhatja a következő generációt. Csak remélni tudom, hogy egy kicsit még láthatjuk az egyedi kreativitását és művészetét. Ha Messi a pályán van, nem érdemes pislogni. Lemaradhatunk valami teljesen felfoghatatlan mozzanatról, a pillanat emberétől.”

„Köszönjük, Leo.”


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik