Nem használt az emberelőny sem: kikapott az OSK

Vágólapra másolva!
2023.04.21. 19:30
null
(Fotó: Tókos Csaba)
A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Superliga) felsőházi rájátszásának 5. fordulójában 2–1-re nyert Sepsiszentgyörgyön az Universitatea Craiova.

ROMÁN SUPERLIGA
RÁJÁTSZÁS, 5. FORDULÓ
S
epsi OSK–Universitatea Craiova 1–2 (0–0)
Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, 3998 néző. V: Birsan
Sepsi OSK:
Niczuly – Aganovic (Balasa, a szünetben), Ciobotariu, Tamás M., Ispas (Dumitrescu, 74.) – Francisco Júnior (Safranko, 61.), Paun (Papa, 83.) – Stefanescu, Matei, I. Gheorghe (Jonathan Rodríguez, 60.) – M. Rondón. Vezetőedző: Cristiano Bergodi
U. Craiova: L. Popescu – Vladoiu (Capatina, 54.), Zajkov, Raul Silva, Ndong – Cretu, Screciu – Cimpanu (Mateiu, 68.), Baiaram (Roguljic, 62.), Ivan – Koljic (Markovic, 62.). Vezetőedző: Eugen Neagoe
Gólszerző: Stefanescu (90+5.), ill. Cretu (49.), Markovic (66.)
Kiállítva: Cretu (63.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Fejben már a szerdai, CFR elleni Román Kupa-elődöntőn jártak péntek este a Sepsi OSK játékosai, így az Universitatea Craiova emberhátrányban is gólt szerezve három ponttal gazdagodott Szentgyörgyön a bajnokság rájátszásában.

A 4000 fős közönségnek így csak a Sepsi SIC női kosárlabdacsapata okozott örömöt, amely a mérkőzés előtt körbevitte a stadionban az egy nappal korábban, veretlenül elhódított bajnoki serleget. Ezt viszont két kockázatkerülő csapat óvatos focija követte, amely során a Craiova főleg a bal szélen próbálkozott elfutni, a Sepsi pedig komótosan építkezett.

Az első húsz perc átlövései egyik kapusnak sem okoztak gondot, a félidő egyetlen valóban veszélyes helyzete pedig a Raul Silváról saját kapujára pattanó labda volt, amelyet Laurentiu Popescu craiovai kapus kitenyerelt a jobb alsó sarokból.

A szünet viszont jót tett a mérkőzés színvonalának, bár ezt a Sepsi bánta: védői nem tudtak felszabadítani a tizenhatos előterében, Alexandru Cretu lábak között átsuhanó, egyen meg is pattanó lövése után pedig a bal alsó sarokban kötött ki a labda. Marius Stefanescu rögtön válaszolhatott volna, de 15, majd 10 méterről bikázta ölé a labdát.

Amikor a Nicolae Paunt arcon rúgó Alexandru Cretu piros lapot kapott egy addig sárga mentes összecsapáson, néhány pillanatra felcsillant a szentgyörgyi pontszerzés esélye. A Craiova frissen beálló támadói azonban azonnal le is hűtötték a kedélyeket egy lendületes kontrával, Ante Roguljic passzát a Niczuly Roland mellett is elhúzó Jovan Markovic váltotta gólra.

Innentől kezdve pedig hiába szorította be a vendégeket a Sepsi, a craiovai kapu elé küldött számtalan beadásból csak néhány fölé vagy mellé szálló fejes jött össze, és Marius Stefanescu szabadrúgása is fölé szállt. A sokat próbálkozó szélső a legvégén estében, kapásból betalált, de a kétpercnyi VAR-ozás után megadott gól csak arra volt jó, hogy a Sepsi negyedszer is 2–1-re kapjon ki a playoffban.

PERCRŐL PERCRE


90+9. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+8. perc De gól a gól.

De nagyon vizsgálódik a VAR.

90+5. PERC SZÉPÍT A SEPSI, Dumitrescu bal oldali beívelése után jobbal a jobb alsó sarokba lő estében MARIUS STEFANESCU. Az ötös jobb sarkáról: 1–2!

90+1. perc Mihai Balasának sárga lap könyöklésért. Capatina volt az áldozat. Raúl Silva húzza az időt a szabadrúgásnál. Sárga lap neki is.

Öt perc a ráadás.

90. perc Kissé jobbról ballal a léc fölé teker egy 18 méteres szabadrúgást Stefanescu.

86. perc Tamás Márk becsúszva szereli Markovicsot, a vendégcsatár ápolást kér. Folytatja.

84. perc Laurentiu Popescu kapusnak sárga lap időhúzásért.

Varga Roland nem áll be ma.

83. perc Paun helyett Enrico Papa.

83. perc Marius Stefanescunak sárga lap, fellökte Nodongot.

76. perc Balasa lő lyukat az ötös előtt, majd Dumitrescu beadását kifejeli a kapu elől Silva.

74. perc Andres Dumitrescu be, Ispas le.

Markovic: 39 meccs az idényben, 7 góllal és 4 gólpasszal. Az apja szerb, anyja román, de eddig csak Romániában focizott.

72. perc Rondón az ötösről a léc fölé fejeli Paun jobb oldali beadását. Védő nem volt rajta, de egy csapattársa megzavarta, meg is lökte.

69. perc Szétesik a hazai védelem, szerencsére az ötös jobb sarkáról jobbal a kapust találja el Roguljic.

Markovic szerbiai születésű, de román U21-es válogatott, Roguljic horvát, nem is olyan régen még az RB Salzburban játszott!

66. perc Még ilyen! Szinte azonnal gólt kap a Sepsi, Roguljic passzát JOVAN MARKOVIC elviszi jobbra a kapus mellett, és jobbal az ötös sarka elől az üres kapu közepébe lő, laposan. 0–2!

63. perc PIROS LAP! Alexandru Cretu kiáll, nyújtott lábbal arcon rúgta Rodríguezt.

Fotó: Tókos Csaba
Fotó: Tókos Csaba

62. perc Elvir Koljicot Jovan Markovic, Baiaramot Ante Roguljic váltja.

61. perc Pavol Safranko Júniort, Jonathan Rodríguez Gheorgét váltja.

59. perc FÖLÉ! Ciobotariu löbböli Rondón elé a labdát a 16-osról, aki balra passzol, Stefanescu ballal futtában tízről a léc fölé lő!

57. perc Ivan lő a bal felső fölé kissé balról, 23-ról, jobbal.

54. perc Mihai Capatina be, a jobb lábát fájlaló Vladiou le.

50. perc Stefanescu ballal a jobb felső fölé lő középről, 15 méterről, miután Rondón rossz beadását éppen elé tolja az ötös elől udvariasan Ndong.

49. PERC GÓLLAL: ALEXANDRU CRETU a bal alsó sarokba lő jobbal, kissé jobbról, 17-ről, Baiaram egyébként nem túl jó passzáért visszalépve. 0–1!

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Mihai Balasa be, Aganovic le.

(Tókos Csaba)
(Tókos Csaba)

45+3. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

44. perc Két perc a ráadás.

38. perc Matei bal oldali sarokrúgására szépen lép ki a vendégkapus, kontra, okos Stefanescu-lerántással.

61 százalékban a Sepsinél a labda.

35. perc Tamás szereli becsúszva a lassú Koljicot az ötös előtt, de sípszó harsan... les.

Fotó: Tókos Cs.

34. perc A középpályás jobb oldali, jobblábas beadása jobb, pláne úgy, hogy a közbelépő Silváról majdnem a jobb alsóba pattan a labda, de vetődve nagyot véd Popescu, Vladoiu meg eltakarítja a kipattanót Stedanescu elől.

32. perc Gheorghe távoli lövése távolról sem veszélyes. Baiaramé dettó.

30. perc
Mezőnyharc, kevés izgalommal.

24. perc Matei 12-ről jobbal egy védőbe vágja Stefanescu jobbról jövől lapos passzát. A szélsőt szerelte Screciu, és belesérült.

22. perc Paun remek becsúszással szereli a jobb szélen meginduló Vladouit.

21. perc Tamás középre vágja ki Ivan bal oldali beadását, Cretu jobbal kapura lő... csemege.

18. perc Screciu nagyot rúg a 16-os előtt Stefanescuba. Szabadrúgás, pocsék Matei-emeléssel.

13. perc Matei ballal célba veszi a bal felső sarkot 20-ról, kissé jobbról, Popescu fogja a labdát, vetődnie sem kell ehhez.

12. perc Matei jobbra passzol a felfutó elé, az utolsó pillanatban közbelép az ötös jobb sarkán Silva.

8. perc Silva csodás emelését rosszul veszi le a 16-oson Cimpanu, jön is gyorsan Niczuly.

7. perc Rondón acélkeményen odacsúszik a felezőnél a labdát felhozó szűrőnek, Screciunak.

4. perc Cretu mindenütt: Stefanescu cselezget a 16-os bal sarka előtt, de csak amíg közbe nem lép a szélső.

3. perc Cretu balról ballal rabonázva adja be a labdát, de nincs középen érkező.

1. perc Baiaram bal oldali szögletét rosszul veszi az ötös túlsarkán Cretu.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak piros-fehér mezben és piros nadrágban, a vendégek kék-fehér mezben és fehér nadrágban.

A csapatot már tíz éve irányító Zoran Mikes boszniai vezetőedzőnek ez volt a 15. trófeája a Sepsivel. A keretben pedig először szerepelt anyaországi játékos is, a szezon közben érkezett Gereben Lívia immár nemcsak kupagyőztes, hanem bajnoki is lett új klubjával.

Az idei szezon különlegessé, hogy veretlenül lett aranyérmes a háromszéki klub, amely mind a 27 bajnoki és mind az öt Román Kupa-mérkőzését megnyerte. Csupán az európai kupákban tudta két csapat legyőzni a zöld-fehéreket: az Euroliga selejtezőiben a görög Olympiakosz, míg az Európa-kupa nyolcaddöntőjében a későbbi győztes francia ASVEL Lyon.

Tovább tart a Sepsi-SIC egyeduralma a romániai női kosárlabda-bajnokságban: a székelyföldi csapat csütörtök este sorozatban a hetedik bajnoki címét nyerte meg. És lehetne nyolcas is ez a széria, ha 2020-ban a koronavírus-járvány miatt nem fújják le a bajnokságot – bár a Sepsi akkor is toronymagasan nyerte meg az alapszakaszt.

A meccs előtt a tegnap veretlenül bajnokságot nyert Sepsi SIC női kosárcsapatát köszöntik, benne a magyar válogatott Gereben Líviával.

Cristiano Bergodi, a Sepsi edzője nem számíthat a meniszkuszsérülés miatt megműtött Radoszlav Dimitrovra, így jobbhátvéd poszton újra improvizálnia kell. „Volt három jó meccsünk eddig a rájátszásban, és egy gyengébb legutóbb Kolozsváron. Bízom benne, hogy most legalább olyan szépen játszunk, mint a legutóbb itthon a Rapid ellen” – fogalmazta meg elvárásait az olasz szakember.

A rájátszás első négy fordulója után kettészakadt a román Superliga felsőházának mezőnye, így a negyedik Universitatea Craiovának feltétlenül győznie kell péntek este Sepsiszentgyörgyön, ha még versenyben akar maradni a nemzetközi kupaszereplésért. A hatodik Sepsi OSK viszont elsősorban a Román Kupára koncentrál, ahol szerdán elődöntőt játszik a kolozsvári CFR ellen – ám a székelyföldiek eddig minden ellenfelük életét megkeserítették a playoffban.

A Sepsi OSK 2–1-es vereséget szenvedett a címvédő CFR vendégeként a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Superliga) felsőházi rájátszásának 4. fordulójában.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A SEPSI–U. CRAIOVA MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik