Puskás-díj: záporoznak a szebbnél szebb jelölések a FIFA-hoz – videók

Vágólapra másolva!
2023.04.27. 10:14
null
A fogyatékos lengyel labdarúgó, Marcin Oleksy kapta legutóbb a Puskás-díjat (Fotó: Getty Images)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) Twitter-oldalán indított hozzászólásláncot az év legszebb góljának járó Puskás-díjról, melyre a világ minden tájáról záporoznak a jelölések a szurkolóktól Norvégiától az Egyesült Államokon keresztül Dél-Afrikáig.

 

A FIFA a Twitter-oldalára több Puskás-díjra esélyes gólt is feltett, mint például az uruguayi Penarol labdarúgójának, Abel Hernándeznek minapi ollózós győztes gólját a 97. percben a Plaza Colonia elleni bajnokin, de az argentin bajnokságban szereplő Racing Club játékosának,Matias Rojasnak a saját térfeléről szerzett találata, vagy éppen a norvég Bodö/Glimt futballistájának, Amahl Pellegrinónak szép támadás végén szerzett tekerése is látható. Továbbá nem véletlenül szerepel a lehetséges jelöltek között a Manchester City U18-as játékosának Nico O’Reillynek a skorpiórúgással szerzett találata, vagy éppen az amerikai Portland Timbersből Dairon Asprilla ollózós egyenlítése sem.

A FIFA mellett viszont a szurkolók is szép számú gólt jelöltek a Puskás-díjra, mint például a sportingos Pedro Goncalves egyenlítő találatát az Arsenal ellen, vagy éppen a Boavista elleni bajnokin rabonából vezetést szerző Nuno Santost, de a dél-afrikai másodosztályból is érkezett jelölés, hiszen a Baroka FC kapusa, Oscarine Masuluke a 95. percben ollózott egyenlítő gólt 15 méterről a Pirates elleni meccsen. Említésre méltó a dél-afrikai élvonalból a Kaizer Chiefs támadó középpályásának, Yusuf Maartnak a saját térfélről szerzett találata is.

A PUSKÁS-DÍJ „JELÖLTJEIRŐL” A HOZZÁSZÓLÁSLÁNC MEGJELENÍTÉSE GOMBRA KATTINTVA TEKINTHET MEG VIDEÓKAT!


Joseph Blatter, a FIFA akkori elnöke 2009. október 20-án Felcsúton Orbán Viktor társaságában jelentette be a Puskás-díj létrejöttét. Az ötletgazda egy sportszerető mérnök, Csorba István volt, aki 2006-ban osztotta meg elképzeléseit a Nemzeti Sport futballrovatának akkori munkatársával, lapunk jelenlegi főszerkesztőjével, Szöllősi Györggyel.

Az elképzelésből 2009 decemberében lett valóság, amikor a zürichi FIFA-gálán özvegy Puskás Ferencné nyújtotta át a trófeát az első győztesnek, a portugál Cristiano Ronaldónak. Azóta már magyar játékos, Zsóri Dániel is elnyerte a díjat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik