Hollandia: fejbe dobták az Ajax gólszerzőjét, botrány a klasszikuson – videó

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.04.05. 22:46
null
Feyenoord-játékosok próbálják megnyugtatni a vérző fejű Davy Klaassent (Fotó: Getty Images)
Davy Klaassent, a vendég amszterdamiak labdarúgóját fejbe dobták a nézőtérről a Feyenoord–Ajax mérkőzésen, ezért a játékvezető rövid időre félbe is szakította a holland klasszikust, amelyet ezúttal a kupadöntőbe kerülésért vívtak. A szerda késő esti rotterdami meccset végül némi kényszerszünet után folytatták, az Ajax megőrizte a 2–1-es vezetést, és bejutott a fináléba.

 

A mérkőzés 61. percében az egyik oldalvonal közelében bontakozott ki kakaskodás a szokásosnál is feszültebb hangulatú holland klasszikuson, Dusan Tadics (Ajax) és Orkun Kökcü (Feyenoord) kapott össze, majd érkeztek a többiek. S érkezett a lelátóról is egy tárgy – a Voetbal International beszámolója szerint vélhetően egy öngyújtó –, amely fejbe találta Davy Klaassent.

A 41-szeres válogatott labdarúgó – aki nem sokkal korábban góljával 2–1-es vezetéshez juttatta a vendégeket – elterült a gyepen, majd miután észlelte, hogy a fejsebe vérzik, felpattant, és hevesen tiltakozni kezdett a játékvezetőnél. Nagy vita bontakozott ki, John Heitinga, az Ajax vezetőedzője az öltözőbe hívta futballistáit, és Allard Lindhout bíró félbe is szakította a játékot.



John de Wolf, a Feyenoord pályaedzője kihangosítón keresztül beszélt a hazai hívek fejével („Használjátok az eszeteket, a fenébe is! Nem repülhet be többé semmi a játéktérre! Mutassátok meg, hogy a csapat mögött álltok! Szükségünk van rátok, de legyetek észnél!"), kisvártatva visszatértek a csapatok, folytatódhatott a játék. Klaassen is játékba állt, aztán néhány perc múlva lecserélték.

Az Ajax – bár a 96. percben emberhátrányba került – némi szerencsével megőrizte egygólos előnyét, és bejutott az április 30-i fináléba, ahol a PSV lesz az ellenfele.

A rotterdami „csata” egyébként már az első percben megszakadt, olyan sűrű füstöt okozott a drukkerek pirotechnikai bemutatója.

HOLLAND KUPA, ELŐDÖNTŐ
Feyenoord–Ajax 1–2 (S. Giménez 45+2., ill. Tadics 14., Klaassen 51.)
Spakenburg (III.)–PSV 1–2 (D. Green 59., ill. É. Gutiérrez 43., Van Aanholt 46.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik