Horvátország: visszavonul a válogatottól a rutinos középhátvéd

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.23. 12:09
null
Dejan Lovren az utolsó válogatott mérkőzésén, Argentína ellen (Fotó: Getty Images)
A Horvát Labdarúgó-szövetség hivatalos oldalán jelentette be a Lyon hátvédje, Dejan Lovren, hogy több mint tizenhárom év után visszavonul a válogatottól.

 

Érzelmes levélben búcsúzott el a horvát labdarúgó-válogatottól Dejan Lovren. A Lyon védője több mint 13 évig játszott a nemzeti csapatban, 78 mérkőzésen lépett pályára, ezeken a találkozókon öt gólt szerzett. A 33 éves hátvéd három világbajnokságon játszott, oszlopos tagja volt a 2018-as oroszországi vb-n ezüstérmes és a 2022-es katari tornán bronzérmes csapatnak is. Egy Katar elleni felkészülési meccsen debütált, utoljára pedig az Argentína elleni, 3–0-ra elveszített világbajnoki elődöntőben húzta magára a címeres mezt.

„Kedves csapattársaim és horvát szurkolók, ma egy szomorú hírrel szeretnék hozzátok fordulni, de higgyétek el nekem, hogy a döntést, amelyet be fogok jelenteni, nyitott szívvel és sok megfontolás után hoztam meg. Ez nem könnyű, és miközben ezt a levelet írom, mindent megteszek, hogy ne sírjam el magam, ám remélem, hogy mostanra már úgy ismertetek meg, mint egy olyan embert, akinek szíve van, és aki nem rejti el az érzelmeit.

Most jött el az idő, hogy végleg elbúcsúzzak a horvát nemzeti csapattól, ugyanakkor örökre hatalmas támogatója leszek a Vatreninek és követni fogom a csapat minden mérkőzését” – kezdte levelét Lovren.

A Liverpoolt és a Zenitet is megjárt védő elmeséli, hogy kilencéves korában húzta először magára a horvát mezt, és az érzés, ami akkor elkapta, olyan volt, mintha Superman köpenyét vette volna fel.

Lovren az írásában felidézi, hogy az elején sokkal többet várt saját magától, és korábban már volt olyan, hogy elgondolkozott a visszavonuláson. A nemzeti csapatban eltöltött időszakból az elmúlt öt évet emelte ki, emellett köszönetet mondott minden korábbi és jelenlegi csapattársának, valamint edzőjének.

„Szeretnék még egy utolsó dolgot mondani – lehet, hogy játékosként visszavonulok, de legalább egy új rajongót szereztetek. Tartsunk ki egymás mellett, ahogy eddig is tettük, mert a köztünk lévő egység mindig is az a tulajdonság volt, ami megkülönböztetett minket mindenki mástól – ez a legnagyobb erősségünk” – zárta levelét a Lyon játékosa.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik