DAC: A családtagjaim nagyon féltek, sokkban voltak, sírtak, kiabáltak – Ramadan

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.16. 19:16
null
A szíriai középpályás először az interneten olvasott a történtekről (Fotó: DAC)
Mint beszámoltunk róla, február 6-án hajnalban 7.8-as erősségű földrengés rázta meg Törökország déli részét és Szíriát. A Dunaszerdahelyi AC játékosa, Ammar Ramadan otthonát is érintették az események, ezzel kapcsolatban a klub hivatalos honlapján adott interjút.


A DAC szíriai játékosa ugyan Szlovákiában tartózkodott a katasztrófa ideje alatt, viszont a családtagjait szülővárosában, Dzsablában, unokatestvéreit Idlibben érte utol a földrengés.

„Mindkét helyen szörnyű a helyzet, itt is, ott is nagy erővel csapott le a földrengés. Szerencsére egyik családtagom sem sérült meg vagy hunyt el” – nyugtatta meg a támogatóit Ramadan.

A 22 éves középpályás arról is beszámolt, az interneten olvasott a történtekről, de először nem vette őket túl komolyan, egészen addig, amíg meglátta a hazájában készített felvételeket.

„Azonnal hívtam a családom, mert nem tudtam, hogy az én városom is érintett-e a katasztrófában. A családtagjaim szintén nagyon féltek, sokkban voltak, sírtak, kiabáltak a telefonban. Hajnali négykor kellett elhagyniuk az otthonukat, teljes sötétségben, zuhogó esőben. Az elmondásuk szerint megelevenedtek a filmekben látható világvége-képsorok” – mesélte el a fiatal játékos.

Jelenleg így néz ki Ramadan szülővárosa (Fotó: 24 news recorder)
Jelenleg így néz ki Ramadan szülővárosa (Fotó: 24 news recorder)

A horrorisztikus történések után Ramadam pozitív változásokról is beszélt:

„Az élet szép lassan kezd visszatérni a normális kerékvágásba. Jelenleg már nyugodtabb a helyzet, visszaköltöztek és dolgoznak. Nincs más megoldás, mivel sokan mindenüket elveszítették, de valamiből meg kell élni.”

A szír középpályás az interjú során beszélt a saját nehézségeiről is, viszont elmondta, mivel nagyon segítőkész a csapat, ezért tud a munkára és a tétmeccsekre is összpontosítani ilyen nehéz szituációban is.

„Hazudnék, ha azt mondanám, jól vagyok. Viszont ha hosszú ideig szomorú leszek, azzal nem segítek az ottaniakon, ráadásul magamat is tönkreteszem. A csapattársaim és a stábtagok is rengeteget segítenek. Nagyra értékelem, hogy igazi családként működik a klub.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik