Labdarúgás: tiszabői siker a hátrányos helyzetű fiatalok tornáján

(S. D.)(S. D.)
Vágólapra másolva!
2022.11.01. 14:23
null
Dunai Antal és a győztes csapat (Fotó: Majoros Árpád Csaba)
Hátrányos helyzetű gyerekek focitornájának adott otthont a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia. Az immár második alkalommal megrendezett országos lefedettségű Arany Kupa záró eseményén 18 csapat közel 200 ifjú futballistája lépett pályára, az idei kiírás győztese pedig Tiszabő lett – olvasható a szervezők által szerkesztőségünknek eljuttatott közleményben.

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Hátrányos Helyzetű Falvak és Községek Fejlődéséért Egyesület és az MTK Budapest közös, az egész országot lefedő programsorozata a legszegényebb településeken élő gyerekeknek kínált programot, kihívást és új, korábban még nem tapasztalt élményt.

A Felzárkózó települések programban szereplő falvakat felölelő regionális selejtezők az év során három helyszínen – Kozármisleny, debreceni Nagyerdei Stadion, MTK Budapest – zajlottak. Ezeken a tornákon 44 falu csapata, összesen több mint félezer gyerek lépett pályára, a felcsúti döntőbe végül 18 együttes kvalifikálta magát.

A döntő tornán így a fiatalok nem csak megnézhették, hanem játszhattak is a Pancho Arénában. A világ legszebbjei közé választott felcsúti stadionban és edzőpályáján komoly meccsek zajlottak már az első csoportmérkőzésektől fogva. A két elődöntő és a döntő igazi kupahangulatot hozott, a szoros (Tiszabő–Gyulaj 1–0, Ipolytölgyes–Karancsság 2–1) elődöntők után Tiszabő és Ipolytölgyes játszotta az utolsó meccset. A fináléban az utolsó két percben szerzett két góllal a tiszabői csapat fordított, és megnyerte az Arany Kupát.

Óriási élmény volt a fiataloknak a torna (Fotó: Majoros Árpád Csaba)
Óriási élmény volt a fiataloknak a torna (Fotó: Majoros Árpád Csaba)



A kupákat és különdíjakat Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke; Kiss Dávid, a Jelenlét programok szakmai vezetője; Maka István, a Felzárkózó települések sportszakterületi vezetője; valamint a Magyar Labdarúgó-szövetség képviseletében Dunai Antal olimpiai bajnok, illetve Pintér Ádám, az MTK nagykövete adta át, míg a Puskás Labdarúgó Akadémia minden játékost ajándékcsomaggal lepett meg.

AZ ARANY KUPA VÉGEREDMÉNYE: 1. Tiszabő 2. Ipolytölgyes 3. Karancsság, Gyulaj.
Legjobb játékos (fiú): Szatmári István (Gyulaj)
Legjobb játékos (lány): Bartus Csenge (Karancsság)
Legjobb kapus: Mága Kálmán (Tiszabő)
Gólkirály: Sági Péter (Ipolytölgyes)
Különdíj: Gecse Márk (Nagyecsed)
Fair Play díj: Lakócs

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik