Hiába Krsztovics és Kalmár gólja, nem tudott nyerni a DAC

Vágólapra másolva!
2022.10.14. 17:25
null
Fotó: Lelkes Ernő/DAC
A Fortuna Liga 14. fordulójában a Dunaszerdahely 2–2-t játszott Aranyosmaróton.

 

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
14. FORDULÓ
Zlaté Moravce–DAC 2–2 (0–0)
Aranyosmarót, ViOn Aréna, 2011 néző. V: Smolák
Aranyosmarót:
Lukác – Sula, M. Pintér, Suvalija (Bednár, 56.), Conka – Múdry, Duga – S. Almeida, Dubek (Vestenicky, 65.), Mondek (Brenkus, 65.) – Niarkosz (Horák, 90.). Vezetőedző: Ivan Galad
DAC:
Petrás – Alex Pinto, Riszvanisz, Muhamedbegovics, Andzouana – Nebyla (Kalmár Zs., a szünetben), Dimun (Kruzliak, 86.), Veselovsky (Ramadan, 61.) – Szánthó (Blackman, 61.), Krsztovics, Gavrics (Fazlagics, a szünetben). Vezetőedző: Adrián Gula
Gólszerző:
Niarkosz (79.), Brenkus (81.), ill. Krsztovics (48.), Kalmár Zs. (64.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Adrián Gula csak egy helyen változtatta meg a kezdőcsapatát, amely múlt héten az utóbbi évek egyik legjobb játékával legyőzte a Zsolnát. A sérült Miroslav Kácer helyett Sebastian Nebyla kezdett, aki vasárnap gólt szerzett.

Ha vasárnap a legjobb, akkor Aranyosmaróton az első félidőben az egyik leggyengébb játékát mutatta a vendégcsapat. A 10. percben Nikola Krsztovics eresztett meg csípős lövést, de aztán mintha a dunaszerdahelyiek számára befejeződött az első félidő. Az utolsó előtti Aranyosmarót dominált minden téren. Agresszívabb volt, leszedte a lepattanókat, és ha nem véd Samuel Petrás remekül, akkor gólt is szereztek volna. Ijesztő volt 7–2-es hazai fölény a kapu felé tartó lövések terén.

A kétszáz dunaszerdahelyi szurkoló törölgette a szemeit, gyakran felhangzott a Harcoljatok!, vagy az Ébresztő! c. rigmus.

Gula látva a nem megfelelő játékot, már a szünet előtt elküldte melegíteni Kalmár Zsoltot, aki a második félidőre már mint csapatkapitány futott ki. A magyar játékossal az eső is megjött Aranyosmarótra, és két perc játék után az első gól is. Egy lecsorgó labdára Krsztovics csapott le, és hosszú vágta után megszerezte a vendégeknek a vezetést. A montenegrói csatárnak ebben az idényben ez volt nyolcadik gólja a Fortuna Ligában. Az összes tétmeccsen már 16 találatnál tart a dunaszerdahelyiek gólzsákja.

Majd jött a menetrend szerinti Kalmár-gól Aranyosmaróton. A 64. percben Krsztovics remek ütemben passzolt a magyar játékoshoz, aki a tizenhatosról okosan a jobb alsó sarokba helyezezett. A 27 éves csapatkapitánynak ez volt a kilencedik gólja az Aranyosmarót ellen! Egyetlen más csapatnak sem talált be többször.

Ezután alábbhagyott a vendégek aktivitása, ami megbosszulta magát. A hazaiak két perc alatt kiegyenlítettek: értékes pontokat vesztett a Dunaszerdahely a kiesés ellen küzdő csapat ellen. 2–2

 

PERCRŐL PERCRE

90+4. PERC EZZEL VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+3. perc
Almeida ballal 20-ról, kissé jobbról Muhamedbegovicba lő.

90+1. perc Kalmár kiharcol a balon egy szögletet Lukác mellett. A beadás a védőké.

Három perc a ráadás.

89. perc Kalmár jobb oldali beadását az ötös elől a léc fölé fejeli Fazlagics!

87. perc Kalmár Zsolt ballal picit odacsap az őt ellökő Brenkus arcához, sárga lap és ápolás.

86. perc Dimunt Kruzliak váltja.

83. perc Almeida megindul középen, Szpirosz Riszvanisz ellöki, kap egy sárga lapot. Erre a görög odamegy a bíróhoz... és... kezet fog vele!

81. PERC HIDEG ZUHANY, EGYENLŐ. ADAM BRENKUS a 16-os jobb sarka elől jobbal a jobb, azaz a túlsó felsőbe lő, Petrás feltette a kezét, jelezte védőinek, a labda mellé megy... 2–2!

80. perc Ahmet Muhamedbegovic kap sárga lapot, ballal fejen térdelte véletlenül a gólszerzőt párharc közben.

79. PERC JANNISZ NIARKOSZ betalál, a bal oldali, jobblábas Brenkus-kornert az ötösről a jobb alsóba fejeli. 1–2!

 

78. perc Niarkoszt szerelik nagy nehezen az ötös bal sarka után már, három embert is kicselezett a görög.

74. perc Niarkosz hétről a léc fölé fejeli a jobb szélt meghúzó Sula jobb oldali, jobblábas beadását.

71. perc Sula nyolméteres, jobblábas lövése megpattan a földön, majd a bal sarok előtt a nagyot ugró Blackman fejjel tisztáz. Előtte Kalmár és Pinto is veszélyesen adott be a hazai kapu elé, de abból nem lett helyzet.


Krsztovics: 19 meccs az idényben, 13 góllal és 3 gólpasszal.

65. PERC KALMÁR ZSOLT TERMÉSZETESEN MOST IS BETALÁL! A remek csellel meginduló Krsztovics passzát ballal a jobb alsóba rúgja kissé balról, 14-ről. 0–2!

64. perc Kalmár jobb oldali beadását Bednárra rúgja az ötösről jobbal Krsztovics, oda a ziccer.

63. perc Timotej Múdrynak sárga lap Blackman akasztásáért.

61. perc César Blackman Szánthót, Ammar Ramadan Veselovskyt váltja.

58. perc Kellemetlen, őszi eső. Kalmár jobb oldali kornerét Fazlagics az ötös bal sarkáról a kapushoz fejeli... aki kiejti a labdát, majd azonnal javít.

55. perc Mekkora védés, a jobb oldali kapufa elől kirúgja Petrás Mondek kétméteres, kissé balról jövő fejesét, Niarkosz a másik kapufa elől fejelte elé nagyon okosan és nagyon pontosan Conka balról jövő, ballábas emelését.

Fotók: D. T.

 



51. perc
Dubek jobb oldali szögletét kissé jobbról, hatról a kapushoz fejeli Almeida.

Majd jöhetett a monenegrói fülbedugós gólöröme. Suvalija hiába üldözte őt a gól előtt, aztán ütköztek, ápolni kell a védőt. Bőviben van a fagyasztó a jelek szerint a hazai csapatnál.

47. PERC GÓLLAL, NIKOLA KRSZTOVICS kilép két védő közül, mert Dubek elmér egy lapos indítást, az ötös jobb sarka elől jobbal a bal alsóba lő, a kivetődő kapus alatt. 0–1!

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Kalmár Zsolt és Enisz Fazlagics be, Nebyla és Gavrics le.

Tavaly Martin Bednár, 2020-ban Marek Svec igazolt a DAC-tól az Aranyosmaróthoz. 2019-ben meg Jakub Svec járt be fordított utat, majd kölcsönadták egykori csapatához.

E párharc legjobb góllövői:
Kalmár Zsolt 8
Marko Divkovic 4
Tomás Dubek 4
Martin Hruska 3
Robert Gesnabel 3


45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

Gavrics kézzel vette le a labdát Muhamedbegovic indítása után, nem ért volna a gól.

45. perc Ziccer a semmiből, Gavics balról ballal középre ad, laposan, két jó csel után, Veselovsky jobbal hatról a kapu bal felső sarka fölé lő!

38. perc Kemény belemenések, rossz passzok itt és ott.

32. perc Sárga lap a Krsztovicsot ellökő Karol Mondeknek.

31. perc A hazaiak legjobbja, Mondek vált a bal szélen Almeidával Pintér és Conka passzolgatása után, és az ötös bal sarka elől ballal kapura lő... Petrás hatalmasat véd a bal, azaz a túlsó alsó sarok előtt!

27. perc Niarkosz tízméteres fejese kapuscsemege, balról ballal Mondek ívelt az ötösre.

26. perc Niarkosz megindul a bal szélen, Riszvanisz szereli kemény bodicsekkel. Meglepő görög belharc valahol Szlovákiában...

24. perc Dubek tör be az ötös elé két jó csellel éppen Duga passza után, de szereli őt a becsúszó Muhamedbegovic.

23. perc Duga lő jobbal a léc fölé egy méterrel kissé balról, 22-ről.

Almeida brazil, jobb oldali mindenes, játszott kisebb portugál csapatokban és Csehországban is.

21. perc Muhamedbegovic lép oda szépen a jobb szélen megiramodó Almeidának.

19. perc Gavrics bal keze fáj, a bal csuklója már eleve be van fáslizva, odakapott neki Almeida.

18. perc Mezőnyharc, egyre idegesebb a hazai mester.



Nagyon lelkes a jó 200 fős DAC-drukker.

11. perc Krsztovics kicselezi Pintért, és kissé balról, tízről nagy erővel Lukác kapusba lő.

10. perc Pinto elfejeli a labdát a jobb sarok előterében a gólra éhes Mondek elől. A szöglet után az ötös rövid, azaz bal sarkáról kapura fejel Almeida, Petrás hatalmasat véd, balra vetőde belekap labdába, szinte a gólvonalon állítva meg azt!

8. perc Alden Suvaliját kell ápolni, majd ennek végeztével sárga lapot kap. Megrúgta Szánthót. Az előbb Krsztovics kért ápolást.

5. perc Sula ad be jobbról szépen, elrúgja harciasan a labdát Niarkosz elől az ötösön Muhamedbegovic.

Fel is zúg azonnal a Mindent bele!-kórus.

3. perc Szánthó jobb oldali, jobblábas beadása éppen csak elsuhan az ötösön Krsztovicsék előtt.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta pirosban, a vendégek tiszta feketében.



A DAC eddig huszonöt alkalommal csapott össze az FC Zlaté Moravcéval, az egymás elleni meccsek legjobb góllövője Kalmár Zsolt, aki nyolc gólt ért el a párharc során. Emellett a magyar középpályás súlyos sérülése előtti utolsó, majd a felépülése utáni első gólt is a pénteki rivális ellen szerezte.

,,Valóban nagyszerű volt, ám nem élhetünk a tegnapból, előre kell néznünk – mondta Adrián Gula vezetőedző, aki arra is kitért, hogy a Zsolna ellen a gólszerzésben is kijött a lépés csapatának. – Keményen kell dolgoznunk, hogy minél több ilyen szép vasárnap estét éljünk át a szurkolóinkkal. Ez az az út, amelyen haladnunk kell. Bátran, gyorsan és hatékonyan kell játszanunk.”

ARANYOSMARÓTON JÁTSZIK pénteken a Dunaszerdahely. Ha győz, felléphet a második helyre, és csak egypontos hátrányban lesz az éllovas Slovannal szemben. Dunaszerdahelyen még hétközben is téma volt a csapat teljesítménye a Zsolna ellen, azon a találkozón a sárga-kékek 5–2-re győztek.

A Zsolna elleni gólzáporos győzelmet követően magabiztosan várja az újabb erőpróbát a DAC.

Az élcsoport: 1. Slovan 26 pont (12 mérk.), 2. Spartak 25 (13 m.), 3. DAC 22 (12 m.)

Egyre jobban érzem magam a pályán – Kalmár Zsolt.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

BŐVEBBEN ITT!

„Tökéletes, nagyon jó meccs volt. Köszönet a szakembereknek, akik ilyen fantasztikusan megcsinálták a gyepszőnyeget. Öt gólt szereztünk, rengeteg remek támadást vezettünk, parádés volt a hangulat a Mol Arénában. A szurkolók nagyon jók voltak, mi pedig maximálisan kiszolgáltuk őket” – mondta a Nemzeti Sportnak a dunaszerdahelyiek legjobb játékosa, Szánthó Regő.

Negyven lövés, melyből húsz kapura tartott. Fordulatokban gazdag összecsapás, negyedórán belüli háromszori videobírózás, majd gálázás. Az utolsó percekben és a találkozó után is hosszú ideig szólt a vastaps a dunaszerdahelyi focistáknak.

Dunaszerdahelyen vasárnap este azok voltak a legboldogabbak, akik ott voltak a Mol Arénában. Mint arról beszámoltunk, a DAC az utóbbi évek egyik legjobb játékával kitömte a Zsolnát. A gyepcsere utáni első találkozón ugyan a vendégek szerezték meg a vezetést, de a dunaszerdahelyiek fordítottak, és a remek formában játszó Szánthó Regő két találatával 5–2-re győztek. Ezzel a sikerrel a bajnokságban a 3. helyre jött fel a csapat, s tapad az előtte álló Slovanra és a Nagyszombatra.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT AZ ARANYOSMARÓT–DUNASZERDAHELY MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik