Videó: felejtsük el, amit eddig a legnagyobb kihagyott helyzetről gondoltunk – itt az új viszonyítási pont!

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.07.11. 09:36
Kanadán kívül keveset cikkeznek az ottani labdarúgó-bajnokság élvonaláról (Premier League), de egy jelenet felvétele most gyorsan körbejárta a világot: csapattársa lövése után a hálóba tartott a labda, már ünnepelték a gólt – amikor William Akio, a Valour FC játékosa a gólvonalról visszarúgta a mezőnybe...

ÍME A FELVÉTEL!ÍME A FELVÉTEL!


A 18. percben járt a Valour FC–HFX Wanderers mérkőzés, amikor Moses Dyer balról érkező passza után Alessandro Riggi azt hitte, gólt lőtt, amikor William Akio ott termett a semmiből, és a mezőnybe rúgta a labdát.

Hogy Akio miért cselekedett így, egyszer remélhetőleg kiderül – a jóindulatú értelmezés szerint azt gondolta, hogy a labda már átjutott a gólvonalon –, egy biztos: néhány centméter hiányzott a gólhoz, a meccs 0–0-ról folytatódott, miután mindenki képes volt úgy-ahogy feldolgozni a történeteket.

Akio kapott hideget-meleget a társaktól, később, a második félidő elején le is cserélték.

A lefújáskor aztán mindannyian megkönnyebbülten idézhették fel a történteket, hiszen Dyer hajrábeli góljával győzött a csapat, és sorozatban aratott harmadik sikerével – éppen a vasárnapi ellenfelet megelőzve – feljött az 5. helyre.

Az egyik csapattárs, Daryl Fordyce a meccs utáni Twitter-bejegyzésében emlékeztetett arra, hogy mindenkinek vannak jó és rossz napjai, és ha valaki hibázik, ne feledkezzünk meg a korábbi bravúrjairól. Ennek szellemében megosztott egy korábbi Akio-gólt, a posztban kivételes futballistaként, keményen dolgozó, becsületes sportemberként jellemezve a pechjére a vasárnapi „rémtettével” világhírűvé váló társat.


Akio amúgy válogatott labdarúgó: szudáni menekültként Kenyában született, családjával Kanadába költözve Calgaryban nőtt fel, és azóta négyszer már pályára lépett az időközben megszerveződő dél-szudáni válogatottban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik