Portugália: CR rekordot döntene, a 2026-os vb-n is játszani akar – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2021.10.29. 18:20
null
Cristiano Ronaldo még 41 évesen is bemutatná híres gólörömét a világbajnokságon (Fotó: AFP)
Angol sajtóértesülések szerint Cristiano Ronaldo 41 évesen, a 2026-os labdarúgó-világbajnokságon is pályára lépne a portugál válogatottban: ez lenne a Manchester United ászának hatodik vb-je, amivel rekordot állítana fel.

Cristiano Ronaldónak már így is elképesztően sikeres karrierje van, rekordok sokaságát állította fel az elmúlt évtizedben – válogatott szinten például neki van a legtöbb gólja, 182 mérkőzésen 115 találatot jegyzett.

A portugál válogatottban egyértelműen a 2016-os Európa-bajnoki győzelem a legnagyobb teljesítmény számára – eddig! Mert nagyon úgy néz ki, hogy a Manchester United zsenije nem akar megállni, s a válogatottban továbbra is szerepelne.

A The Sun – amely azért nem mindig a legmegbízhatóbb forrás – arról cikkezett, hogy C. Ronaldo 2026-ban is ott lenne a világbajnokságon, amelyet az Egyesült Államok, Mexikó és Kanada rendez majd meg. Az MU támadója akkor már 41 esztendős lesz, s az lenne a hatodik vb-je, márpedig korábban egyetlen labdarúgó sem szerepelt ennyiszer a tornán.

Ronaldo és Messi is az ötödik világbajnokságára készül, amelyre majd jövő télen, Katarban kerül sor. E klasszisok Lothar Matthäus, Rafael Márquez és Antonio Carbajal mellé csatlakoznak, akik szintén ötször léptek pályára a legnagyobb nemzetközi tornán. A Manchester Unitedet idén már kétszer is megmentette a Bajnokok Ligájában CR, de összességében nem igazán úgy alakult a visszatérése, ahogyan azt eltervezte: a legutóbbi négy bajnokijukból egyet sem tudtak megnyerni a „vörös ördögök”, vasárnap ráadásul a klub legnagyobb riválisa, a Liverpool mért történelmi csapást az MU-ra az Old Traffordon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik