Arany-kupa: Salvador elsőként jutott tovább a csoportjából

Vágólapra másolva!
2021.07.15. 06:59
null
Martínez (9) eddig 11 percet játszott a tornán, ez alatt lőtt egy gólt, adott egy gólpasszt és kapott egy sárgát... (Fotó: AFP)
Az Egyesült Államokban zajló labdarúgó Arany-kupán, az észak- és közép-amerikai, valamint Karibi-térség (CONCACAF) országainak legfontosabb tornáján az A-csoportban már a második fordulót rendezték és miután Salvador ez alkalommal is nyert, így már biztos továbbjutó. Az első fordulóban ikszelő Mexikó legyőzte Guatemalát, így egy harmadik fordulós döntetlennel szintén ott lehet a folytatásban.

Salvador mindkét félidőben betalált egyszer Trinidad és Tobago ellen, előbb a 30. percben Jairo Hernández volt eredményes, a végeredményt a rendes játékidő utolsó percében az egy perccel korábban beálló Walmer Martínez állította be egy kabaréba illő góllal (a találat 3:30-nél látható az összefoglalóban). Martínez eddig mindössze 13 percet játszott az Arany-kupán, ezalatt az idő alatt lőtt egy gólt, kiosztott egy gólpasszt, és kapott egy sárga lapot is.

A csoport másik meccsén Mexikó hármat lőtt Guatemalának: Rogelio Funes duplája után Orbelin Pineda szerezte a harmadik találatot bő tíz perccel a vége előtt.

ARANY-KUPA, EGYESÜLT ÁLLAMOK
2. FORDULÓ, A-CSOPORT
Trinidad és Tobago–Salvador 0–2
(J. Hernández 30., W. Martínez 90.)
Guatemala–Mexikó 0–3 (Funes 29., 55., Pineda 79.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik