Koronavírus: májusban újraindul a cseh bajnokság is

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2020.04.28. 09:56
null
A Slavia Praha meggyőző előnnyel vezeti a cseh bajnokságot, ami május 25-én indulhat újra (Fotó: AFP)
Lazítanak a koronavírus-járvány miatti korlátozásokon Csehországban, így a tervek szerint május 25-én újraindulhat az első- és a másodosztályú labdarúgó-bajnokság – áll a két liga közös közleményében.

 

A klubok május 12-én egyeztetnek a bajnokság folytatásáról, a befejezés a május 25-i újrakezdés miatt csak júliusra várható – több játékos szerződése, valamint szponzori megállapodások is lejárnak júniusban, az eredetileg tervezett idény végén. A cseh élvonalban (Fortuna Liga) hat forduló van hátra az alapszakaszból, valamint a teljes rájátszás. A játékosokat tesztelnék, a mérkőzések zárt kapusak lennének. Huszonnégy forduló után a Slavia Praha (58) vezet nyolcpontos előnnyel a második helyezett Viktoria Plzen (50) előtt.

A bajnokság újraindulásához szükséges a kormány jóváhagyása is, mivel egy mérkőzés megrendezéséhez mintegy 130 ember kell – beleértve a játékosokat, edzőket, klubvezetőket, bírókat, és a stadion dolgozóit.

A cseh kormány korábban közölte, engedélyezi a sportversenyek megrendezését május 25. után, arról még ugyanakkor nem döntött, hogy egyszerre hány ember lehet egy létesítményben.

Csehországban hétfői adatok szerint 7400 koronavírusos megbetegedést regisztráltak, valamint 221 elhunytat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik