Labdarúgás: szexuális jegyzetek miatt függesztették fel a Harvardot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.04. 14:27
null
A Harvard University női labdarúgócsapata (Fotó: campussport.net)
Az egyesült államokbeli Harvard University felfüggesztette az egyetem férfi labdarúgócsapatának működését, mert a játékosok szexuális megjegyzéseket tettek az intézmény női futballistáira, sőt pontozták is őket, aszerint, hogy ki mennyire vonzó.

Drew Faust, az egyetem elnöke megdöbbentőnek nevezte az esetet. A csapat jól szerepelt, hiszen vezette az Ivy League-et, viszont a soron következő meccseket automatikusan elveszti, hiszen ebben a szezonban már nem léphet pályára.

A kiszivárgott jelentések szerint a férficsapatban az utóbbi években hagyománnyá vált, hogy képeket gyűjtögetnek hölgy társaikról, majd egy szépségi ranglistát állítanak fel, természetesen indoklással. A dokumentumban azt is feljegyezték, hogy szerintük melyik lány, melyik pozíciót preferálja az aktus közben.

A Harvard Crimson arról ír, hogy a feljegyzések egészen 2012-től elérhetőek voltak egy Google-dokumentumban is.

Faust, az egyetem 69 éves hölgy elnöke a végletekig elkeseredett, szerinte a kölcsönös tisztelet alapvető értéke egy közösségnek. Elfogadhatatlannak nevezte a férficsapat viselkedését, elmondta, hogy az ilyesfajta cselekedeteknek nincs helye a Harvardon.

Az egyetem női csapatának tagjait kellemetlenül érintették a történtek, néhányan felháborodtak és frusztráltak.

Pieter Lehrer, a férficsapat edzője csalódott, hogy így ért véget a szezon, de tiszteletben tartja az egyetem döntését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik