Német-holland: gyanús csomagot találtak, de nem a stadionnál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.18. 07:30
Nem találtak egyelőre robbanóanyagot a hannoveri stadion körzetében, miután szerda este biztonsági okokból törölték a Németország–Hollandia felkészülési labdarúgó-mérkőzést és evakuálták az arénát. A helyi tűzszerészek a hannoveri vasútállomáson viszont egy gyanús csomagra bukkantak, melyet megsemmisítettek.

A német biztonsági szolgálatok ugyanakkor „konkrét figyelmeztetést” kaptak egy terrorista akcióról – jelentette be a rendőrség főnöke, Volker Kluwe.Volker Kluwe.

A német–holland mérkőzés törléséről és a hannoveri stadion evakuálásáról végül a belügyminiszter döntött. Thomas de Maiziere sajnálatát fejezte ki a meccs elmaradása miatt, ugyanakkor jelezte, a rendelkezésre álló információk alapján úgy értékelt, hogy a biztonság fontosabb a találkozó megtartásánál.

A találkozót a tervek szerint a helyszínen tekintette volna meg Angela Merkel német kancellár, aki a pénteki párizsi terrortámadások után ezzel is demonstrálni szerette volna a terrorizmussal szembeni elszánt küzdelmet.

Korábban a Brüsszelbe tervezett belga–spanyol futballmérkőzést is lemondták biztonsági okok miatt.

„Szomorú nap ez Németországnak és a német futballnak. Szörnyű, hogy a válogatottunknak négy napon belül két ilyen megrázó élményt kellett átélnie” – közölte Reinhard Rauball, a Német Labdarúgóliga első elnöke.

A hannoveri tűzszerészek a helyi főpályaudvaron gyanús csomagot találtak egy vonaton, ezt megsemmisítették. A különleges rendőrségi készültséget egész éjjel meghagyták, a stadiontól reggel vonták vissza a rendfenntartókat. A Hannoverische Allgemeine Zeitung (HAZ) tudósítása szerint az eddig lezárt területek biztosítását feloldották; a városban megerősített a rendőri jelenlét, ám a rendkívüli biztonsági intézkedéseknek vége.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik