Copa América: Paraguay és Uruguay a legjobb nyolc között

Vágólapra másolva!
2015.06.20. 22:52
A címvédő uruguayi válogatott 1–1-es döntetlent játszott a legutóbbi döntős Paraguayjal a Copa América B-csoportjának 3. fordulójában, ezzel mindkét csapat bejutott a legjobb nyolc közé.

A paraguayi nemzeti csapat 1947 óta nyeretlen Uruguayjal szemben a Copa Américák történetében, de Roque Santa Cruzéknak ezen a mérkőzésen a döntetlen is tökéletesen megfelelt. Az uruguayiak sem panaszkodhatnak, hiszen a két legjobb csoportharmadik egyikeként biztosan továbbjutottak a legjobb nyolc közé.

A címvédő az első félidőben José Giménez pontos fejesével került előnybe (1–0). Az Atlético Madrid húszéves középhátvédje 2001 óta a legfiatalabb uruguayi, aki betalált a dél-amerikai kontinensbajnokságon. A paraguayiak Lucas Barrios léc alá vágódó találatával még a szünet előtt egyenlítettek (1–1). A Borussia Dortmund korábbi csatárának nemzeti csapata legutóbbi hét góljából ötöt rögzített játékhelyzet után szerzett a Copán.

GIMÉNEZ GÓLJA

BARRIOS EGYENLÍTŐ TALÁLATA

A paraguayiak kapuját a 37 éves és 355 napos Justo Villar védte, aki a kontinenstorna történetének legidősebb paraguayi játékosa lett.

Ha az argentinok érvényesítik a papírformát Jamaica ellen – de legalábbis nem kapnak ki két góllal –, akkor Uruguay a házigazda Chilével találkozik a negyeddöntőben.

COPA AMÉRICA, CHILE
B-CSOPORT, 3. FORDULÓ
URUGUAY–PARAGUAY 1–1
(1–1)
La Serena,
Estadio La Portada. Vezette: R. García (mexikói)
URUGUAY: Muslera – M. Pereira, J. Giménez, Coates, Á. Pereira – C. Sánchez (C. Rodríguez, 67.), Á. González, Arévalo, Rolán – A. Hernández (Stuani, a szünetben), Cavani. Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez
PARAGUAY: Villar – M. Cáceres, Da Silva, Bruno Valdez, Piris – Bobadilla (D. González, 68.), Ortigoza (R. Ortiz, 64.), Molinas, E. Benítez – N. Valdez, Barrios (Santa Cruz, 72.). Szövetségi kapitány: Ramón Díaz
Gólszerző: J. Giménez (29.), ill. Barrios (44.)

KÉSŐBB
Argentína–Jamaica 1–0

A B-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Argentína
3
2
1

4–2
7
2. Paraguay 3
1 2
4–3 5
3. Uruguay 3
1 1
1 2–2 4
4. Jamaica 3
3
0–3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik