Labdarúgás: „A legjobb kapus trónja egyelőre üresen áll”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.17. 13:43
Francisco „Paco” Buyo a Sevilla és Real Madrid egykori kapusa, ma szakkommentátor és több madridi kapusiskola is a nevét viseli. Farkas Norbert készített exkluzív interjút a korábbi spanyol válogatottal, aki szerint most üresen áll a legjobb kapus trónja, de Thibaut Courtois lesz az egyeduralkodó. 

Paco Buyo 1986-tól 1997-ig volt a Real Madrid játékosa, hat bajnoki címet és két kupát nyert a királyi gárdával, ő a spanyol futball történetének első kapusa, aki 500 bajnoki mérkőzésen védett. A magyar szurkolók számára talán az a legkellemesebb emlék vele kapcsolatban, hogy 1995. november elsején őt emelte át ifj. Albert Flórián a BL-ben, ettől függetlenül szép emlékei vannak Magyarországról. A szavaira ma is sokat adnak Spanyolországban és a világ minden táján egyaránt. Farkas Norbert a legjobb ma is aktív kapusról kérdezte. Paco Buyo 1986-tól 1997-ig volt a Real Madrid játékosa, hat bajnoki címet és két kupát nyert a királyi gárdával, ő a spanyol futball történetének első kapusa, aki 500 bajnoki mérkőzésen védett. A magyar szurkolók számára talán az a legkellemesebb emlék vele kapcsolatban, hogy 1995. november elsején őt emelte át ifj. Albert Flórián a BL-ben, ettől függetlenül szép emlékei vannak Magyarországról. A szavaira ma is sokat adnak Spanyolországban és a világ minden táján egyaránt. Farkas Norbert a legjobb ma is aktív kapusról kérdezte.

„Iker Casillas kiválóan teljesített az elmúlt években, de a német válogatott kapusáról, Manuel Neuerről sem feledkeznék meg, aki szintén pazar formát mutatott, és ide sorolom az olasz Gianluigi Buffont is. Három kapusóriásról beszélünk, ám ha a jelent nézzük, akkor azt kell mondanom, hogy az Atlético Madrid korábbi, a Chelsea jelenlegi kapusa, Thibaut Courtois az, akit rövid időn belül a világ egyeduralkodójaként fogunk emlegetni. Ő pályázik a legnagyobb eséllyel erre a címre. Nos, én őket emelném ki, illetve a Costa Rica-i válogatott Keylor Navast, aki szerintem a legjobb teljesítményt nyújtotta a legutóbbi világbajnokságon. Az én szememben ők testesítik meg a tökéletes kapust, ám a trón egyelőre üresen áll” – sorolta fel a legjobbakat Buyo.

Ő maga már csak az öregfiúk csapatában lép pályára, de ott ma is aktív, heti kétszer edzenek Madridban. Az első csapat két kapusáról, Casillasról és Navasról is beszélt. „Casillas kivételes tehetségű sportember, őt az Isten is arra teremtette, hogy a Real Madrid kapuját védje. Ha a lelkesedése nem hagy alább, ha továbbra is bízik a képességeiben, akkor még sokáig ő lesz a Real Madrid első számú kapusa. Ha kedvét veszti, akkor gyorsan befejezheti, ám úgy gondolom, hogy erről most nem érdemes beszélni, mert ismét örömét leli abban, amit csinál. Nagy csaták várnak még rá, hiszen Keylor Navas kiváló képességű kapus” – elemzi a két játékost, és mivel Navasról nagyon jó véleménnyel van, adott a kérdés: Hosszútávon ő lehet a Real Madrid kapusa? „Igen, szerintem ő lehet a megoldás a jövőben” – válaszolta a klub egykori legendája.

A teljes interjút, amelyben többek között budapesti emlékeiről, a Puskás-Suzuki kupáról, Cristiano Ronaldóról és egykori csapattársairól is beszél, a Sport1-en ma 16.45-kor kezdődő Fiesztában láthatják a nézők.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik