U19: fogadási csalásra akarták rávenni a hazánkban játszó bolgárokat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.01. 21:27
A bolgár rendőrség őrizetbe vette Daniel Gyaurovot, a Lokomotiv Szófia és a Vidima-Rakovszki labdarúgócsapatának egykori kapusát. A gyanú szerint a 20 esztendős Gyaurov a magyarországi U19-es Európa-bajnokságon megpróbálta a bolgár válogatott mérkőzéseit fogadási csalás céljából manipulálni.

Az őrizetbe vett Gyaurov a korosztályos csapatokban együtt játszott az U19-es bolgár keret számos tagjával. A Reuters hírügynökség belső információkra hivatkozva állítja: Alekszander Dimitrov szövetségi edző az U19-es torna előtt egy játékosát kihagyta a keretből, miután „gyanús kapcsolatai voltak”.

„Daniel Gyaurovot a belügyminisztérium és a Bolgár Labdarúgó-szövetség közös vizsgálata után vették őrizetbe” – közölte a bolgár belügyminisztérium a Reutersszel.

„Gyaurov célja a bolgár válogatott mérkőzéseinek manipulálása volt az U19-es Eb-n” – tudatta a bolgár szövetség szóvivője, Pavel Kolev. Az edző, Alekszander Dimitrov is megszólalt az ügyben.

„Július 16-án, néhány órával a Magyarországra indulás előtt több játékosom odajött hozzám. Nagyon aggódtak. Azt mondták, egy játékostársuk arra kérte őket, hogy veszítsék el a meccseket. Odamentem az említett játékoshoz, aki bevallott mindent. Teljesen maga alatt volt, könnyen lehet, hogy megfenyegették, de ezt a nyomozás dolga kideríteni. Kitettem a keretből természetesen ezek után. Neveket nem mondhatok... Felhívtam a szövetség elnökét, Boriszlav Mihajlovot, és elmondtam a történteket. Természetesen a történtek befolyásolták a játékunkat a tornán, hatalmas volt a nyomás, borzasztó volt így játszani" – nyilatkozta.

Bulgária szerzett pont és gól nélkül zárt a magyarországi U19-es Eb-n. A későbbi győztes Németországtól 3–0-ra, Ukrajnától és Szerbiától pedig 1–0-ra kapott ki – utóbbi két meccsét a meccs hajrájában kapott góllal veszítette el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik