Lengyelország: Itt túl negatívan nézik a dolgokat - Moniz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.05. 14:05
A korábbi Ferencváros-tréner, a Lechia vezetőedzőjének a nemrégiben kinevezett Ricardo Moniz hosszú interjút adott a trojmiasto.pl lengyel portálnak, amelyben beszélt futballról alkotott filozófiájáról is. A gdanskiak irányítójaként sikerrel bemutatkozó holland szakember a Piast Gliwice elleni győzelmet hozó bemutatkozás után beszélt arról, mit várhatnak tőle a lengyel szurkolók.

„Nem szeretek túlélésre játszani. A nézőket szórakoztatni kell, ez a módja annak, hogy megtöltsük a stadiont. Nem lehet kompromisszumokat kötni, a támadófoci az egyetlen, amivel növelni lehet a nézettséget. A Piast elleni győzelmünk a csapatnak köszönhető, a játékosaim önbizalommal vágtak neki a meccsnek, és ez nagyon fontos számomra. Megtalálták a módját, miként hozzanak ki még többet magukból. Ugyanakkor ennek folyamatosnak kell lennie, minden meccset hasonló módon kell kezelni. Itt túl negatívan nézik a dolgokat, számomra a pohár mindig félig tele van, míg önöknek félig üres” – nyilatkozta Moniz.Moniz.

A holland edző megkapta azt a kérdést is, hogy mit keres Lengyelországban, nem gyenge-e a lengyel bajnokság az ő edzői múltjához. „Ez hülyeség – válaszolta Moniz. – Azért jöttem, hogy pozitív irányba tereljem a dolgokat, és más most mindenki a negatívumokról beszél. Több bizalmat és optimizmust szeretnék, nem értem azokat a felvetéseket, hogy »Nem talált munkát, ezért jött keletre.« Dolgoztam Angliában, Németországban, Ausztriában és Magyarországon. Csak mert itt vagyok, mindenki azt mondhatja, hogy gyenge vagyok? Egyáltalán nem értek ezzel egyet. Szeretem a futballt és a lengyelországi munkát nem szükséges rosszként kezelem. Lehet, hogy kicsit arrogánsan hangzik, de nem az alapján kell megbecsülnöm magamat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik