Románia: 1.5 millió euró jött, nem hal meg a CFR

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.31. 14:40
Nemcsak Miriuta Vasile edzőségének első győzelmét, hanem a labdarúgóklub licencvesztéssel fenyegető, nehéz helyzetből való megmenekülését is ünnepelhette a hét végén a kolozsvári CFR.

A télen kinevezett vezetőedző, a korábbi magyar válogatott Miriuta Vasile edzősége alatt három döntetlen és két vereség volt a kolozsváriak bajnoki mérlege a Pandurii elleni szombati idegenbeli győzelemig (1–0).

„Büszke vagyok, hogy ezeket a fiúkat edzhetem. Megérdemelt győzelem volt, nagyon értékes játékosokból álló csapattal találkoztunk – idézte az erdélyi portál, a kronika.ro Miriutát a szombati mérkőzés után. – Pászkány Árpád és Iuliu Muresan biztosítottak, hogy az anyagi problémák megoldódtak. Azt mondhatom, ha az utóbbi időben nyugodtabban készülhettünk volna, hat-hét ponttal többünk lenne.”

A CFR-nek március végéig kellett rendeznie 2013. december 31-ig keletkezett adósságait, hogy megkapja a következő bajnoki idényben való induláshoz szükséges élvonalbeli licencet.

A tartozások rendezése szinte az utolsó pillanatig húzódott – az emiatt keletkező nyugtalanságra utalt Miriuta –, ám a Krónika tudósítása szerint a hétvégi forduló előtt Gadola István kolozsvári üzletember megerősítette: 1.5 millió euróval támogatta a CFR-t, amely ennek köszönhetően rendezte tartozásait.

„Igen, igaz. Beszéltem Árpi barátommal, és megtaláltuk a megoldást, hogy a klub a legmagasabb szinten folytathassa” – nyilatkozta Gadola, aki korábban alelnöki tisztséget is betöltött a klubnál. Az együttes szurkolóinak annyit üzent, legyenek nyugodtak, mert „ez egy közösség, a csapat nem hal meg”.

A CFR a hetedik helyen áll a román tabellán, lemaradása 14 pontnyi a dobogótól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik