Labdarúgás: A BL-győztes Chelsea-t én építettem fel - Villas-Boas

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.21. 11:05
Az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság második helyén álló, a Bajnokok Ligájától a nyolcaddöntőben búcsúzó Zenit csütörtökön kinevezett vezetőedzője, André Villas-Boas bemutatkozó sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a 2012-ben BL-t nyert Chelsea-t ő építette fel.

„A Zenit vezetőségétől a múlt héten kaptam meg a hivatalos ajánlatot, a tárgyalások pedig eredményesen zajlottak. Gyorsan megegyeztünk, örülök, hogy itt lehetek. A Zenit tervei megegyeznek az én ambícióimmal, törekszem rá, hogy sikeres legyen a csapat. A legfontosabb, hogy megnyerjük az orosz bajnokságot, és látva, hogy a játékosok milyen szenvedéllyel léptek pályára Dortmundban, azt gondolom, elérhetjük a célunkat” – mondta Villas-Boas, aki megemlékezett elődjéről, a gyenge bajnoki eredmények miatt menesztett Luciano Spallettiről is.Villas-Boas, aki megemlékezett elődjéről, a gyenge bajnoki eredmények miatt menesztett Luciano Spallettiről is.

„Szeretnék köszönetet mondani Spallettinek, aki sikeres fejezetet írt a klub történelmében. Remélem, hogy egyszer majd én is szép emlékekkel távozom Szentpétervárról” – folytatta a portugál szakember, aki ezek után érdekesebb témákat érintett. Szót ejtett például az általa 2011 júniusa és 2012 márciusa között irányított Chelsea-ről, amely az ominózus idény végén megnyerte a Bajnokok Ligáját.

„Minden eddigi csapatommal sikeres voltam. A Portóval négy címet nyertem, a Chelsea-t a legjobb nyolc közé vezettem a BL-ben, a csapat pedig később megnyerte a sorozatot. Bízni kellett volna a játékosokban, de a csapatot én építettem fel. A Tottenhammel jól szerepeltünk a bajnokságban, és bár követtem el hibákat, az eredmények önmagukért beszélnek” – vélekedett Villas-Boas, aki elárulta, a White Hart Lane-ről azért távozott, mert félreértelmezhető pontok voltak a szerződésében.

A most 36 esztendős szakvezető a bajnoki meccsek 53.7 százalékát megnyerte a Spurs élén, amivel 1992 óta a londoni klub leghatékonyabb menedzserének számított – igaz, a most zajló idény első felében irányítása alatt a Manchester Citytől 6–0-ra, míg a Liverpooltól 5–0-ra kapott ki az együttes.

A sajtótájékoztatón Alekszandr Gyukov, a Zenit elnöke elmondta, nem igazak azok a sajtóhírek, melyek szerint Villas-Boas éves szinten 8.5 millió eurót keresne a szentpétervári klubnál, továbbá cáfolta, hogy az új vezetőedzővel történő tárgyalásokon részt vett volna a csapat kulcsembere, Hulk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik