Ausztria: válogatott játékost vádolnak fogadási csalással

Vágólapra másolva!
2013.11.13. 11:08
Ausztriában volt válogatott futballistát is elért a fogadási maffiával kapcsolatos nyomozás: a rendőrség őrizetbe vette a már visszavonult, a nemzeti csapatban húsz alkalommal szerepelt Sanel Kuljicot, valamint két másik feltételezett maffiózót. Az élvonalbeli Grödig játékosa, Dominique Taboga maga jelentkezett a rendőrségen.

Taboga azt állítja, hogy visszautasította a fogadási maffia megkeresését, de az elveszett profit miatt a bűnszervezet tagjai 70 ezer eurót akartak vele megfizettetni, és ennek érdekében zsarolták, őt magát és családját is megfenyegették. Miután a rendőrségnek bejelentette a zsarolási kísérletet, a rendőrök csapdát állítottak, és a pénzátadásnál letartóztatták az átvevőket.

A csapdába beleeső, pályafutását sérülés miatt 2013-ban befejező korábbi osztrák válogatott Sanel Kuljic a vád szerint a maffia összekötőjeként dolgozott. Szintén őrizetbe vették a fogadási maffia feltételezett két – nem futballista – tagját. Az ügy mindegyik érintettje ártatlanságát hangoztatja, a vizsgálatot a salzburgi ügyészségi hivatal vezeti.

A mérkőzés az osztrák Laola1 feltételezése szerint a tavaszi Grödig–Kapfenberg (0–1) bajnoki lehetett. Taboga ekkor a Grödig, Kuljic pedig a Kapfenberg játékosa volt, előbbi pályára is lépett. A mérkőzést a rendkívül nagy összegű ázsiai fogadások miatt a fogadásfigyelő rendszer riasztása után több iroda is levette a tétlapokról.

„A szakértőknek teljesen egyértelmű volt, hogy manipulált meccsről van szó” – állítja Felix Wagner, a SmartOdds megfigyelője. Az Osztrák Labdarúgó-szövetség (ÖFB) eredménytelenül zárult vizsgálatot indított az ügyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik