Franciaország: Nem megoldás Benzemát padoztatni - Abidal

Vágólapra másolva!
2013.10.07. 15:17
A Finnország elleni hazai vb-selejtezővel zárja a sorozatot a francia labdarúgó-válogatott az európai zóna I-csoportjában, és vélhetően csoportmásodikként a pótselejtezőben folytathatja majd szereplését. Éric Abidal, a francia válogatott és a Monaco kulcsembere beszélt a bajnoki esélyeikről, de még honfitársa, Karim Benzema madridi helyzetéről is.

„Nem hiszem, hogy megoldás lenne Benzemát kispadoztatni vagy kihagyni a keretből” – utalt a Real Madrid támadójára a Barcelona korábbi védője. Benzemának nem igazán megy a Realban, a közönség kikezdte, nem ok nélkül. A hétvégi, Levante ellen idegenben megnyert bajnokin (3–2) például kezdőként lépett pályára, és töltött ott el 78 percet, viszont gól ezúttal sem szerzett, de még a közvetlen előkészítésből sem vette ki a részét.

„A BL-kvalifikáció a célunk, de keményen meg kell küzdenünk érte, és nem hiszem, hogy a PSG-től el lehet majd venni a bajnoki címet” – mondta a Monaco bajnoki terveiről a védő, elárulva, kevés hiányzott ahhoz, hogy tinédzserként ne hagyja abba a futballt.

„Tizenhat évesen abba akartam hagyni, de édesanyám arra kért, hogy folytassam.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik